Sajam na starom mostu na Muri

Sajam na starom mostu na Muri

Grad Letenye kao nositelj i Grad Prelog kao partner, sudjeluju u provedbi projekta pod nazivom Muraside Bridge Fair (Sajam na starom mostu na Muri) u sklopu 2. prioriteta IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007.-2013. – Razvoj gospodarske suradnje i zajedničkih ljudskih kapaciteta – međuljudske veze.
     
Cilj predloženog projekta je unapređenje interakcije između ljudi koji žive u pograničnim područjima, temeljem mogućih poslovnih odnosa, zajedno s jačanjem zajedničkog identiteta uz suradnju na području kulture, gastronomije i sporta sa naglaskom na lokalnim proizvodima i starim zanatima.

U sklopu projektnih aktivnosti planirano je održavanje Sajma na starom mostu na Muri koji će se održati 10. i 11. rujna 2011. godine i to s obje strane granice (Hrvatska strana na parkingu prije hrvatskog graničnog prijelaza, Mađarska strana – odmah poslije mađarskog graničnog prijelaza).

U sklopu izlagačkog dijela Sajma predstavit će se tradicionalna obrtnička zanimanja i stari zanati, poljoprivredni proizvođači, pekari, slastičari, medičari i Srednja škola Prelog.

U kulturnom dijelu programa nastupit će kulturno umjetnička društva iz Preloga, Donjeg Kraljevca, Male Subotice, Letenya, Sumartona, Bazakerettya i Nagykanizse, klaun Zsongi, Zrinski kadeti iz Murakerestura, Zrinska garda iz Čakovca, pjevač Martin Srpak, harmonikaš Bellak Tibor, tamburaški sastav Frankopani, tamburaši KU “Seljačka Sloga” Prelog, puhački orkestar grada Letenya, orkestar udaraljki, mažoretkinje grada Letenya, citraši iz Letenya, limena glazba Letenye, Branko i Bandisti, trbušne plesačice, plesači modernih, klasičnih i latinoameričkih plesova, a kao zvijezde večeri s mađarske strane nastupit će pjevač Kokeny Attila dok će s hrvatske strane nastupiti Žiga sa svojim Bandistima.

Raspored:

Subota, 10.9.:
9:00 – opremanje prostora, postavljanje štandova
11:00 – otvaranje Sajma na Mađarskoj strani
12:00 – otvaranje Sajma na Hrvatskoj strani
20:00 – završetak prvog dana Sajma

Nedjelja, 11.9.:
12:00 – početak drugog dana Sajma
18:00 – zatvaranje Sajma

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije