FOTO: “Zabranjeno pušenje” za kraj prvog dijela Ljeta u gradu Zrinskih

Završetak prvog tjedna Ljeta u gradu Zrinskih obilježio je koncert Zabranjenog pušenja. Popularni sarajevski bend je već niz godina sinonim za dobar rock koncert, kako zbog izvanredne sviračke uigranosti, tako i zbog ogromnog kataloga kvalitetnih pjesama nakupljenih tijekom trideset godina rada, na deset studijskih albuma.

Svi oni željni dobre svirke u jezeru Starog grada Zrinskih došli su u nedjelju navečer na svoje. Od samog početka krenula je interakcija grupe i publike koja je s bendom pjevala cijeli koncert. Kada pak je u pitanju izbora pjesama, bila je to kombinacija starog i novog, a jednim dijelom predstavljene su i pjesme s njihovog zadnjeg albuma “Radovi na cesti”.

I na ovom albumu Zabranjeno pušenje bavi se problemima malog čovjeka u zemljama u kojim politika igra glavnu ulogu, a mržnja, siromaštvo te krah ideala idu ruku pod ruku. Naravno, sve uz dozu dobro poznatog bosanskog humora.

Inspiraciju kod nas nije teško pronaći kazao je frontmen Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, – Ne znam koliko bi se albuma moglo napraviti i snimiti o jednoj Švicarskoj ili Švedskoj, jer tamošnji bendovi očito vrlo brzo ostaju bez tema, što u ovim našim krajevima nije problem, jer zemlja kao što je Bosna, zahvalna je za inspiraciju.

– S druge strane, nastavlja Sučić, pjesma je ovdje zapravo neka vrsta izlaza nekakav “mental help”, nekakva duševna hrrana, jer kada nemaš više ništa drugo ostaje ti pjesma i šala. Evo recimo primjer Sarajeva koji nema puno kazališta, ali svaki vozač taksija je glumac koji je u stanju napraviti monodramu od barem petnaest minuta.



Trideset godina na sceni brzo je prošlo

Nastup u Čakovcu za Zabranjeno pušenje bio je samo jedan u nizu koncerata kojima obilježavaju 30 godina postojanja na sceni.

– Ovih trideset godina bilo je zapravo jedno prekrasno putovanje koje je brzo proletjelo, kazao je Sejeo Sexon, a najveće bogatstvo u svemu tomu su zapravo ljudi koje upoznaš i prijatelje koje tim putem stekneš, stoga sam najviše zahvalan našoj vjernoj publici što nam je omogućila ovaj lijepi život.


Ljeto u gradu Zrinskih nastavlja se cabaret predstavom ” Što je muškarac bez trikova”

Program Ljeta u gradu Zrinskih nastavlja se u srijedu u Atriju Soho bara s početkom u 21 sat. Poznati iluzionist Luka Vidović se u cabaret predstavi “Što je muškarac bez trikova” po prvi puta predstavlja u ponešto drukčijem izdanju te pod redateljskom palicom Marija Kovača spaja naizgled nespojivu kombinaciju stand-up komedije, iluzionizma i političke satire.

>>> Fotogalerija eMedjimurja.hr: Koncert Zabranjenog pušenja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije