Ljeto u gradu Zrinskih: U srijedu cabaret, u četvrtak jazz

Nastavlja se program u sklopu Ljeta u gradu Zrinskih. Jedinstveni, prekrasni prostor Atrija Soho Bara u samom srcu Čakovca, u srijedu, 2. srpnja od 21 sat bit će pozornica neuobičajenog kazališnog događaja!

Originalni “kulturno-medicinski tretman”, cabaret Što je muškarac bez trikova, u nešto više od sat vremena dat će odgovore na mnoga naizgled nevažna pitanja. Kome čaj za debljanje nije pomogao? Tko si može priuštiti kavu na Stradunu? Kako se igraju nenamještene nogometne utakmice? Tko se našao na udaru kritika, a tko se provukao kroz ušicu igle?

Poznati se iluzionist Luka Vidović po prvi puta predstavlja u ponešto drukčijem izdanju te pod redateljskom palicom Marija Kovača spaja naizgled nespojivu kombinaciju stand-up komedije, iluzionizma i političke satire!
 U slučaju lošeg vremena cabaret će se održati u dvorani Zrinski – zgrada Scheier.


Nastup jazz sastava – Hot Club Zagreb

U četvrtak u Atriju Staroga grada Zrinski u 21 sat  posjetitelji imaju izuzetnu priliku poslušati i pogledati jedan od naših najkvalitetnijih i najcjenjenijih jazz sastava – Hot Club Zagreb.

Hot Club Zagreb svoj muzički izričaj temelji na svjetskoj swing glazbi bogatog i raznolikog sadržaja kao i na hrvatskoj narodnoj glazbi skladanoj i prilagođenoj za harmoniku i gitaru. Riječ je o svojevrsnom glazbenom laboratoriju kojeg sačinjavaju ponajbolji hrvatski instrumentalisti Mate Matišić – gitara, Marjan Krajna – harmonika i Jurica Štelma – kontrabas.

Ovi jazz majstori istražuju mogućnosti svojih instrumenata kao i jedinstvenih orkestracija i interpretacija autentičnih glazbenih tema, otkrivajući specifičnosti narodnih glazbenih modusa pogodnih za improvizaciju.

Hot Club Zagreb osnovan je 1990. na inicijativu Mate Matišića, a po uzoru na Hot Club de France. Do sada je nastupao na mnogim pozornicama i jazz festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Litvi, Italiji… U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u dvorani Zrinski – zgrada Scheier.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije