Sretni trenuci obitelji Trupković u Gornjoj Radgoni: Primili Zlatnu medalju za med od agacije

- Najvažnije kod meda je samo vjerovati u svoj proizvod i onda će to prihvatiti i drugi, naglašava Željko Trupković, ponosan što je svijet upoznao kvalitetu, kakvu ima samo njihov med

Opet se Hrvatskoj pljeskalo u stranoj državi, za osvojeno Zlatnu medalju, ovaj puta u slovenskoj Gornjoj Radgoni, na AGRAi-Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. A pljeskalo se članovima obitelji Trupković iz Novog Sela Rok, dobitnicima Zlatne medalje za med od agacije.

– Jako smo sretni i ponosni na ovu zlatnu medalju jer je dobivena na međunarodnom ocjenjivanju i sajmu i prva je iz Međimurja osvojena izvan županije, premda smo već dobili Zlatnu medalju u Hrvatskoj, isto tako prvoj iz Međimurja. Ovdje u Gornjoj Radgoni kriteriji i pravila vrlo su strogi i rigorozni, tako da nije bilo nikakve mogućnosti nešto preskočiti.

Naš med zadovoljio je HMF kriterije, što znači kako je bio izuzetan bez mogućnosti ili traga njegove starosti. Znači i to kako je ovo prvi i najbolji med u Hrvatskoj, kažu Trupkovićevi, dodajući kako su dobili ponude za prodaju svih količina svojega meda, međutim odustali su jer žele da ovaj biser kuša što više domaćih ljudi.

– Najvažnije kod meda je samo vjerovati u svoj proizvod i onda će to prihvatiti i drugi, naglašava Željko Trupković, ponosan što je svijet upoznao kvalitetu, kakvu ima samo njihov med, te dodaje kako će i pčele sada imati povoljniji tretman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije