idemo na pijac

PRELOG Tržnicu su okupirale sadnice svih vrsta i pelargonije u živim bojama!

Od ranog jutra je živo i užurbano na preloškoj tržnici

Toplije vrijeme je stiglo, temperature su gotovo pa ljetne pa se prema tome mijenja i ponuda ‘pijaca’, kao i potražnja. Budući da straha od mraza više nema, krenula je ozbiljna ponuda i prodaja sadnica.

Prodaje se sve, sadnice zeljarica se kreću do 20 centi, dok se sadnice paprike i rajčice prodaju od 50 centi, pa do eura. Popularni su i ‘hibridi’ rajčica i paprika, koji daju iznimno velike plodove. Sadnica hibrida rajčice se može naći za 1 euro, a flanci krastavaca se prodaju pak po 50 centi. Kažu nam kako je sad krenula sezona sadnje povrća, a uskoro će i cvijeća. Ovo je vrijeme pelargonija kojih ima u svim bojama, a kupiti se mogu od 1,50 do 2 eura, krasnih ukrasnih kopriva za 2 eura, lavande za 2 eura, a tamjana za 1 euro.

Saznali smo kako je upravo kombinacija tamjana, lavande, mente ili pak ružmarina spasonosno rješenje za borbu protiv dosadnih komaraca čija se sezona također bliži. Kažu nam kako su to biljke intenzivnijeg, no ugodnog mirisa, a koje pak ne zahtijevaju mnogo brige te komotno mogu biti smještene na terasi.

I dalje su nam dostupne jabuke, vreća od 5 kilograma za 5 eura, dok se kilogram idareda kreće od 1 euro do 1,50, a slatke jabuke po 1,50 eura. Kilogram graha ćete naći po 5 eura, a kilogram očišćenih oraha po 10 eura. Popularan je sir, najviše mješani od više vrsta za 5,5 eura ili pak podlijani za 3,50 eura. S prodajom sira za protekle blagdane su bili više nego zadovoljni, a vidimo da potražnja ne jenjava i dalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije