MakeupByAna: Sve o obrvama

Danas ćemo pričati o obrvama. Već sam se nekoliko puta ukratko ili nešto duže osvrnula na tu temu, a ipak često dobivam pitanja o njima. Pa ću vam zato danas reći sve što znam o toj temi.

Uređivanje obrva

Prvo što trebate znati jest kakav oblik obrva želite imati i kakav bi on otprilike trebao biti da bi one uljepšavale Vaše lice, jer vjerujte, itekako utječu na njegov sveukupni izgled. Hajdemo ih najprije izmjeriti i označiti tri glavne točke.

PRVI KORAK: Položite olovku uz unutarnji kut oka i uži dio stranice nosa. Označite početak svoje obrve.

DRUGI KORAK:
Zatim položite olovku uz rub nosa i preko zjenice oka, te označite najviši vrh. Imajte na umu da kakav-takav luk trebate imati i da obrva ne bi smjela biti popuno ravna linija.

TREĆI KORAK:
Polažući olovku uz rub nosa i vanjski kut oka ustanovit ćemo gdje naša obrva treba završiti.

Ovo radimo jer nam nos, ako su nam obrve previše razmaknute može djelovati šire, jer nam lijepi luk obrve vizualno podiže oči i cijelo lice, a to nam pogotovo dobro dođe s godinama kad gravitacija počinje vršiti svoje čari na našem licu, pa nam lijepo zaobljena obrva može poslužiti kao instant face lifting. Također, preduga ili prekratka obrva može izgledati čudno ili narušiti lijep izgled naših očiju, a i šminke, što ne želimo ako smo se oko nje potrudili.

Nakon ovog koraka slijedi čupanje onog što se nalazi van tih točaka. Ako vam negdje fali dio, to ćemo popuniti olovkom, sjenilom ili gelom za obrve, a imajte na umu i da postoje trajnija rješenja za sve vas kojima nedostaje veći broj dlačica zbog dugogodišnjeg krivog čupanja ili jednostavno iz nekog drugog razloga zašto vam dlačice ne žele rasti tamo gdje bi trebale. Ima nas velik broj takvih.

Osobno sam godinama krivo čupala neke dijelove svojih obrva jer sam željela da budu tanje i mislila da trebaju biti više razmaknute nego što to mislim sad, pa te dijelove sad moram dorađivati. Za nekoga kome se ili ne da svaki dan popunjavati obrve ili pak smatra da to izgleda preumjetno, preporučujem da razmisli o permanentnom make up-u koji će vas osloboditi tog posla na koju godinicu, a izvrsno će to za vas obaviti gospođa Berta Kosor iz Long Time Liner – Bioestetike Femina u Čakovcu.

Također morate znati da svoje obrve možete ošišati. Prvenstveno to preporučujem onima s jačim i dužim dlačicama koje se na krajevima počinju lagano kovrčati i time narušavaju pravilan oblik. Početak obrve počešljajte prema gore, a ostatak prema vanjskoj strani lica i vidite koliki dio dlačice viri van željenog oblika, pa ih pažljivo skratite. Sve će to za vas rado napraviti i u vašem kozmetičkom salonu, kao što to meni izvrsno rade cure iz Salona ljepote Perla u Čakovcu.

Kad smo obrve uredno počupali, skratili i ustanovili kakav oblik želimo nositi, vjerojatno nam fali još točka na i. Nju ćemo staviti popunjavanjem. Osobno preferiram kosi kist i sjenila za obrve, a postoje i gelovi, olovke i maskare za obrve u boji ili prozirne kojima možete fiksirati dlačice da ostanu u željenom položaju cijeli dan. Kod odabira boje držimo se pravila da za svjetlokose žene biramo nijansu do dvije tamnije sjenilo od boje kose, a za tamnokose biramo nijansu svjetlije sjenilo. Ali i to je stvar ukusa, pa ja osobno volim nositi prilično tamne obrve.

Jedino bih vam sugerirala da izbjegavate crnu boju, da pritisak kista ili olovke ne bude prejak, bez obzira o kojoj nijansi se radilo jer želimo imitirati dlačice, a ne crtati kompletnu novu obrvu, te da boje koje koristite obavezno budu mat (nikako sjenilo ne smije u sebi imati sjajnih čestica) i hladnog podtona (osim za riđokose žene).


Kosi kist okrenemo tako da su kratke dlačice uvijek prve, a slijede ih duže i lagano podcrtamo obrvu kako bismo ju izravnali. To isto napravimo s gornje strane, a onda ostatkom sjenila na kistu popunimo praznine među dlačicama. Naglašavam, laganim pokretima, kako bismo imitirali dlačice, a ne crtali novu obrvu. Ako se dvoumite oko debljine kista, odaberite tanji (osobno jako volim onaj od Essence-a kojem je cijena oko 13 kn, a imam ga već sigurno 6 godina i usprkos svakodnevnom korištenju i pranju je i danas skoro kao nov) jer ćete s njim teže pogriješiti.

Kad su nam obrve popunjene, možemo ih fiksirati prozirnom maskarom ili samo pročešljati češljićem kako bismo dodatno rasporediti proizvod na njima da bi sve skupa izgledalo prirodnije.

I za kraj, znam da zvuči smiješno, ali obrve su sestre, ali nisu blizanke, pa ne moraju biti potpuno identične. Uvijek postoji ona jedna koja nam se više sviđa i završila je faks i sve radi po propisima, od ove druge koja nikako da nas sluša i sve radi po svome. Ali tako je to u životu, da je sve savršeno, ne bi nam bilo zanimljivo.

Ovo je bilo malo životne filozofije za kraj kako bih vam nadoknadila svoj izostanak prošli tjedan. Jeste li primijetili da me nije bilo? Nisam samo feštala za rođendan, radila sam na otvaranju svog make up studija, o kojem se nadam da ću vam moći sve ispričati već idući tjedan.

Budite mi dobre, pametne i lijepe do sljedećeg čitanja!
Vaša Ana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije