MakeupByAna: Najčešća pitanja i njihovi odgovori

Budući da se vaši upiti u inbox moje Facebook stranice često svode na slična pitanja, ovog sam tjedna skupila njih 15 i napisala odgovore tako da na jednom mjestu možete pronaći sve što bi vas moglo zanimati, a u koliko samo neko pitanje preskočila, bit će mi drago da mi se javite pa ću na sva vaša dodatna pitanja odgovoriti u nekom od budućih postova. U međuvremenu sam uvijek dostupna u inboxu stranice i na telefon. 😉

1. Koja je cijena šminkanja?
Ovisno o tome kakvo šminkanje tražite, cijene variraju od 80 do 200 kn, a cjenik svih mojih usluga u svako doba možete pronaći u opisu moje Facebook stranice.

2. Koliko dugo traje šminkanje jedne osobe?
Najčešće šminkanje jedne osobe traje oko sat vremena, rijetko duže, a ponekad i nešto kraće ako se radi o nekakvom jednostavnijem look-u.

3. Gdje se nalazi tvoj salon?
Moj make up studio se nalazi na adresu Zrinsko Frankopanska 8 u Čakovcu.

4. Koliko unaprijed moram rezervirati termin?
Ne postoji nikakvo pravilo što se tiče rezervacija. U koliko želite rezervirati termin 2 dana prije, a ima slobodnih mjesta, nije nikakav problem, a isto tako i godinu dana unaprijed.

5. Dolaziš li doma ili se mora doći k tebi?
Ako se na jednoj adresi nalazi 4 ili više osoba za šminkanje, a vrijeme mi to dozvoljava, nije mi problem doći do Vas uz prethodni dogovor.

6. Moram li se fotografirati prije i nakon šminkanja?
Ni u kom slučaju ne bih htjela dovesti Vas u bilo kakvu nelagodnu situaciju i stoga uvijek pitam jeste li se voljne fotografirati prije i/ili poslije šminkanja, nakon čega uvijek zajedno pregledamo fotografije i na licu mjesta obrišemo svaku koja Vam se ne sviđa.

7. Koje je radno vrijeme studia?
Moje radno vrijeme je isključivo prema unaprijed dogovorenim terminima, a to znači da ću zbog vas raditi i nedjeljom, blagdanom i u 5 ujutro i u 9 navečer u koliko se tako prethodno dogovorimo.

8. Koji je tvoj broj telefona?
Moj službeni broj telefona je 099 4646 202. Javit ću vam se uvijek kad sam slobodna, dakle ako sam nedostupna vjerojatno radim pa ću poziv ili poruku vratiti prvom prilikom.

9. Trebam li imati umjetne trepavice?
Nije na meni da odlučim umjesto vas kakav make up ćete nositi, mogu samo sugerirati ono što se meni sviđa, a odluka je na Vama.

10. Kakav puder mi preporučuješ da kupim?
Da bih vam mogla odgovoriti na to pitanje, trebala bih znati kakav tip lica imate, kakvu nijansu i podton kože, kakve su vaše potrebe i želje itd. Mogu vam samo djelomično odgovoriti na to pitanje i predložiti nekoliko proizvoda koje osobno volim.

11. Mogu li se kod tebe kupiti poklon bonovi i koliko dugo vrijede?
Poklon bonove za iznos po Vašoj želji možete kupiti kod mene u studiju i oni nemaju rok trajanja, dakle mogu se iskoristiti kad Vama odgovara, a iznos podijeliti na usluge koje Vi želite.

12. Trebam li se posebno pripremiti prije dolaska na šminkanje?
Često se događa da mi klijentice na šminkanje dođu kada im je koža u malo lošijem stanju, pogotovo ovih zimskih mjeseci kad se više ljušti pa bi bilo dobro koji dan prije zakazanog termina za šminkanje napraviti piling lica, ali njega kože je potrebna uvijek i morate imati na umu da bez obzira na to koje proizvode stavili na lice, šminka nije magija i naravno da će izgledati bolje ako je koža ispod nje u dobrom stanju.

13. Što su to make up savjetovanja i kako ona izgledaju?
Make up savjetovanje je dvosatno druženje klijentice i mene na kojem joj pokazujem kako da samu sebe što ljepše našminka. To nije tečaj i ona neće na kraju dobiti upis u radnu knjižicu nego će se u buduće kod kuće znati sama šminkati onako kako ja to radim. Dakle, dobit će savjete o proizvodima, kistovima i tehnikama koje osobno koristim i za vrijeme našeg druženja savladati jedan make up look po izboru. Prvo savjetovanje je uvijek najopširnije i najčešće radimo osnove, a u koliko klijentica ima potrebu svoje znanje proširiti, može uvijek doći na dodatno savjetovanje posvećeno temi koja je zanima.

14. Hoće li mi se umjetne trepavice odlijepiti i pasti u juhu?
Smiješno zvuči, ali začudili biste se koliko često dobivam upravo ovo pitanje. Naravno da ću napraviti sve što mogu i znam da se to ne desi, ali iskreno ne mogu sto posto garantirati da se baš nikad ništa neće dogoditi Vašim trepavicama ili make up-u općenito jer postoje mnogi faktori koji utječu na to, poput kiše, znoja, suza, itd. Dakle, šminka i umjetne trepavice su nešto poput nošenja štikli. Znate da u njima izgledate elegantnije, ali također ste svjesni da baš ne možete u njima trčati po tlakovcima. 😉 (Svaka čast izuzecima.) Uvijek kod mene možete zatražiti mini ljepilo za trepavice u koliko mislite da postoji mogućnost da se one odlijepe pa ga imati u torbici ako Vam zatreba iako se to u većini slučajeva ne događa. 😉

15. Radiš li i frizure?
Budući da to nije moja osnovna profesija, radim samo one frizure za koje sam sigurna da ih mogu dobro napraviti. Ako imate želje, mogu Vam kosu nakovrčati, izravnati ili isfenirati. Punđe, pletenice i slične kompliciranije frizure radije prepuštam pravim frizerima. 😉

Budite bi dobre, pametne i lijepe do sljedećeg čitanja!
Vaša Ana

Najnovije