MakeupByAna: Botox kose u frizerskom salonu Tempera

U zadnja se dva-tri mjeseca izredalo toliko događaja za koje je bilo potrebno dodatno se srediti, da sam svoju kosu dooobro namučila feniranjem, kovrčanjem, peglanjem i tapiranjem i ona mi se počela osvećivati lomljenjem vrhova i nedostatkom volumena.

I koliko god sam do sad najčešće bila sam svoj majstor kad je došlo do friziranja, mislim da ipak nisam dovoljno stručna da bih se upuštala u pothvat spašavanja svoje kose sama kod sebe doma tako da mi je upoznavanje s Dubravkom, vlasnicom frizerskog salona Tempera u Čakovcu došlo kao naručeno.



Žene ko žene, naravno da smo počele pričati o kosi i o tome što bi bilo najbolje napraviti kako moja kosa ponovo živne. Vjerujte mi da sam se i ja kao na onoj staroj reklami za šampon (sigurno se sjećate kojoj) svakodnevno dvoumila između škara tj. rezanja velikog dijela svoje kose ili pokušaja spašavanja.

Sigurna sam da sve vi s dugom ili poludugom kosom dobro znate da njezino održavanje nije uvijek najjednostavnije, pogotovo ako joj mijenjate boju ili redovito stilizirate vrućim alatima kao ja. A kako osobno nisam sklona “bacanju puške u kuruzu”, odlučila sam se prepustiti vještim rukama cura iz Tempere.



Najprije su mi napravile analizu vlasišta i kose i ustanovile da je kosa lagano ispucala na vrhovima i da joj nedostaje volumena.



Nakon pranja su započele tretmanom botoxa kose . To je zapravo njega u obliku ampule koja u sebi sadrži formulu baziranu na molekuli tekućeg stakla. Molekule ulaze upravo tamo gdje je keratin oštećen, dakle na površini kose.



U Temperi koriste Loreal botox proizvode jer oni ne sadrže plastičnu masu (silikon) , već sastav koji je puno prirodniji za našu kosu. Predlažu da i vi, ukoliko se odlučite za ovakav tretman budete oprezne kod odabira. 😉

Na kraju sam dobila jednu prekasnu masažu vlasišta ampulom Aminexil za stimulaciju korijena kose koja mi je sjela baš kao šlag na tortu, sve to uz finu kavicu i keksić pa je moj boravak u Temperi bio kao mini godišnji odmor.:)



Ovisno o oštećenju kose botox drži otprilike 10 do 12 pranja. Idealno bi bilo napraviti 3-4 tretmana botoxa, a ja ću to svakako učiniti i javiti vam dojmove. Za sad mogu samo reći da mi je kosa na izgled zdravija i sjajnija, a na dodir snažnija, kao da je dobila malo moralne podrške pa je opet spremna na nove pobjede! ;))



Nadam se da ste i ovaj tjedan pročitale i naučile nešto novo i zanimljivo i bit će mi jako drago ako mi se javite u inbox facebook stranice s bilo kakvim željama ili kritikama.

Budite mi dobre, pametne i lijepe do sljedećeg čitanja!
Vaša Ana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije