Photo tutorial za velike opuštene lokne

Aha aha, ovo niste očekivale, ha? 🙂 Dva tutorijala u jednom tjednu? E pa da! Htjela sam vas razveseliti i osigurati vam ideju i za make up i frizuru ukoliko danas ili sutra imate važan spoj! Ja osobno se već mjesecima veselim večerašnjem koncertu Dine Merlina i sigurno ću i sama nositi ovu frizuru! 🙂

Ono što me cure često traže jest da im složim kovrče, ali da one budu lijepe široke i da izgledaju više kao valovi. Logično bi bilo da za veće kovrče koristimo deblji figaro, ali osobno nisam imala najbolja iskustva s njim jer mi je kosa jako svilenkasta i kovrče su mi uvijek pale nakon samo nekoliko minuta. Zato se radije okrećem varijanti uzimanja većih pramenova kose i tanjeg figara.


Za početak pripremite svoju kosu tako da bude raščešljana, obavezno stavite sredstva za zaštitu i neko dobro ulje na vrhove.

PRVI KORAK: Odvojite kosu na dva dijela negdje u visini ušiju i gornji dio skopčajte da ne smeta.



DRUGI KORAK: Od ove količine kose ćemo napraviti 4 pramena, dva sa svake strane lica.

TREĆI KORAK: Figaro uvijek polažemo iza kose tako da kovrče idu od lica i da sve idu u istom smjeru pošto ćemo ih na kraju raščešljavati. Budite oprezne s figarom i pazite da vam je kosa suha kad ga koristite kako ju ne bi uništile.

ČETVRTI KORAK: Osobno svaki pramen pažljivo dodirnem i kad osjetim da toplina prodire s druge strane, tad znam da je gotovo. Pramen pažljivo pustim u dlan slobodne ruke kako se ne bi odmotao i takvog ga ukosnicom prikopčam što bliže glavi kako bi se hladio u tom položaju. Ovo je najbolji način da kovrče dugo traju i da budu onako lijepo elastične.



PETI KORAK: Kad ste gotovi s donjim slojem kose, lagano pošpricajte lakom za kosu i raspustite ostatak, osim prednjeg dijela koji uokviruje lice. On je zapravo najvažniji pa ga ostavljamo za kraj. 🙂



PETI KORAK: Postupak ponovimo s preostalim dijelom kose i svaki pramen pažljivo prikopčamo da se ohladi.

ŠESTI KORAK: Šiške kovrčamo od lica kako nam ne bi smetale, ali pramen počinjemo motati tek negdje od pola otprilike u visini očiju i njih ne trebamo kopčati i držimo ih kraće na figaru pošto se radi o manjoj količini kose. Želimo da pramenovi koji uokviruju lice opušteno padaju.



Nakon što nam je sva kosa nakovrčana i skopčana, lagano još jednom cijelu glavu pošpricamo lakom za kosu i ako imamo vremena, ostavimo barem pola sata u tom položaju. Što duže ostavimo kovrče da se tako hlade, duže će nam trajati. Pažljivo maknemo ukosnice.

SEDMI KORAK: Okrenemo glavu prema dolje i velikom četkom raščešljamo svu kosu kako bismo dobile lijepe, velike valove.

OSMI KORAK: Zadnji put sve namjestimo i polakiramo i to nam je to! 😉

Želim vam dobar provod večeras ili romantično druženje sutra. Što god radile, smijte se puno i iskreno!



Budite mi dobre, pametne i lijepe do sljedećeg čitanja!
Vaša Ana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije