Photo tutorijal za romantičan make up look

Mislim da ovaj tjedan ne trebam previše objašnjavati zašto sam se odlučila baš za ovu tematiku, je l’da? Sigurna sam da ima onih među vama koji se žestoko protive Valentinovom onim isklišejiziranih izjava kako se ljubav treba slaviti svaki dan u godini i blabla kako je sve to stvoreno samo da bi se prodalo više bombonijera i crvenih ruža, ali ja nemam ništa protiv da se ljubav slavi svaki dan, a na Valentinovo možda još malo više. Pa što sad? Bitno da se volimo! I ponekad kad se osjećamo romantično, želimo tako i izgledati. 😉 Meni je roza nekako romantična i nježna boja i mislim da ukoliko nije prenapadna može svakoj ženi dati dodatnu dozu ženstvenosti, pa smo eto zato došli do današnjeg tutorijala.

Imajte na umu da sve ovo trebate prilagoditi sebi, dakle svom karakteru, ukusu i prvenstveno sadržaju kozmetičke torbice. 😉

PRVI KORAK: Kožu je uvijek dobro pripremiti primerom za lice iz nekoliko razloga; primer zaglađuje kožu, produžuje trajanje šminke na Vašem licu, matira i sprječava ulazak kozmetičkih proizvoda u Vaše pore pa se one neće toliko brzo napuniti, a šminka neće davati osjećaj težine Vašem licu. Moje se klijentice često čude kako uz toliko proizvoda nemaju osjećaj da su jako našminkane, a ja smatram da je za to ponajviše zaslužna dobra priprema.



DRUGI KORAK: Nanosimo tekući puder ili ako želite nešto laganiji make up onda bb, cc ili toniranu kremu po Vašem izboru, a ovaj korak čak možete i preskočiti ako Vam je koža u dobrom stanju jer ćemo ionako većinu lica još prekrivati drugim proizvodima. 😉



TREĆI KORAK: Na područje oko očiju, čelo, duž nosa i bradu nanosimo korektor u nešto svjetlijoj nijansi od boje kože i utapkamo vlažnom make up spužvicom.



ČETVRTI KORAK: Čelo, udubinu ispod obraza, čeljust i stranice nosa konturiramo tamnim korektorom i sve dobro izblendamo kistom gustih dlačica.



PETI KORAK: Na vanjski dio obraza stavljamo rumenilo nježno roza boje.


ŠESTI KORAK: Popunjavamo obrve (o ovome detaljnije možete saznati ako kliknete OVDJE)

SEDMI KORAK: Nanosimo primer za sjenila.



OSMI KORAK: Za oči sam koristila paletu roza ljubičastih tonova, a sigurna sam da ćete slične boje naći i kod sebe, a naravno da boje možete i miješati kako biste dobili slične nijanse.



*na kapak nanosimo svijetlo bež mat sjenilo sve do pregiba
*kosim kistom i tamno ljubičastim sjenilom točno iznad pregiba napravimo liniju paralelnu s linijom korijena trepavica prateći pregib kapka
* uzmemo nešto svjetlije sjenilo i kist za blendanje i blendamo tu liniju prema gore kako bismo dobili lagani ombre efekt pazeći da nam kapak ostane i dalje svijetlo bež boje
*kosim kistom napravimo drugu liniju uz korijen donjih trepavica lagano ga izduživši prema kutu obrve
*nanesemo eyeliner i također ga izdužimo prateći liniju koju smo prethodno napravili na donjem kapku
*za kraj stavljamo jedan sloj maskare i umjetne trepavice ili više slojeva maskare ako trepavice želite preskočiti.



DEVETI KORAK: Područja na koja smo nanijeli korektor fiksiramo transparentnim puderom u prahu i ostavimo nekoliko minuta kako bi se potrebna količina upila u kožu.



DESEI KORAK: Dok puder radi svoje, bronzerom fiksiramo dijelove koje smo konturirali, a obraze rumenilom u prahu. Na kraju lagano kistom pometemo višak pudera.





Znam da vam se možda čini kao puno “fiksiranja”, ali vjerujte mi, to su koraci koji će Vam pomoći da šminka traje cijelu noć ako je to potrebno i neće se skinuti dok Vi tako ne odlučite. 😉

JEDANAESTI KORAK: Usne sam ocrtala olovkom boje mesa, i popunila roza sjajilom kako bi izgledale primamljivo za valentinovski poljubac. :))



I to je to! Nadam se da vam make up nije prezahtjevan, a čak i ako je, izazovi su uvijek dobra stvar, je l” tako? 😉

Želim vam svima prekrasan provod na Valentinovo, bez obzira jeste li zaljubljeni u nekoga ili jednostavno u život! 😉



Budite mi dobre, pametne i lijepe do sljedećeg čitanja! 😉
Vaša Ana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije