Photo tutorijal za dnevni make up look

S obzirom na to da sam za prošlotjedni post dobila puno pozitivnog feedbacka i mnogo vas mi je javilo kako ćete proizvode koje sam navela uvrstiti u svoju kozmetičku torbicu, odlučila sam vam danas pokazati kako neke od njih koristim u svojoj svakodnevnoj make up rutini.

Ovo je moj najčešći izbor kad se radi o šminkanju za svaki dan, kad ujutro znam da imam obaveze i trebam izgledati dobro, a ne pretjerano napirlitano i kad mi se baš ne da puno petljati pred ogledalom. Meni obično treba oko desetak minuta da se spremim, što bi značilo da vama ne bi trebalo baš puno duže, ali naravno da ćete s vremenom i ponavljanjem neke stvari raditi brže.

Prvi korak: Primer


Nakon što mi se dnevna krema upila u kožu, gotovo uvijek nanosim nekakav primer koji će zamagliti pore i sitne borice, dakle zagladiti kožu i omogućiti podlozi da duže traje na mom licu. Danas sam odabrala Miracle Blur od Loreala.

Drugi korak: Kamuflaža


S obzirom na to da za svakodnevne potrebe uvijek biram laganije prikrivanje, na dijelove lica kojima treba malo više stavljam Catrice Camouflage korektor. Obično se radi o crvenilu oko nosa, najtamnijem dijelu podočnjaka i pokojem prištiću ako me zadesi. A najčešće me zadesi bar jedan. 🙂

Treći korak: BB krema

Kao što sam vjerojatno već nekoliko puta spomenula, moj odabir je Garnier bb krema za masniju kožu. Postoje dvije nijanse i ja sam trenutno po boji kože negdje između njih dvije, pa ih miješam. Do kraja zime ću posvijetliti taman toliko da koristim ovu svijetlu, pa onda opet kad posija malo sunca krenuti prema tamnijoj koja mi je taman tamo početkom ljeta. I tako u krug. :)) Nanosim je gustim kabuki kistom od sintetičke dlake.

Četvrti korak: Korektor za posvjetljivanje lica

Naked skin korektor od Urban Decay je jako lagan korektor koji lijepo izgleda na koži i zato se nemojte uplašiti što djeluje totalno presvijetlo u ovoj fazi jer će nakon blendanja i “betoniranja” sljedećim proizvodom biti taman kako treba. Nanosim ga na trokute ispod očiju, sredinu čela (ne idem previše u širinu ni visinu jer je moje čelo samo po sebi visoko pa nema smisla ga još dodatno naglašavam.

Zato se držim samo djelića između očiju, a vi ukoliko imate manje čelo možete slobodno pokriti veću površinu), u tankoj liniji po sredini nosa, na vrh brade kako bih ju malo spustila jer je moja brada lagano uzdignuta i ispod sjene koju stvaraju jagodične kosti kako bih dodatno naglasila te konture i izgledala mršavije (ovo će posebno dobro doći onima s baby face tipom lica kojima se te kosti baš ne vide).

Peti korak: Blendanje spužvicom


Svoje jajčeko, kako ga volim zvati, moramo prvo smočiti i dobro ocijediti jer nam suha spužvica baš nije od velike pomoći pošto bi nam upila velik dio proizvoda koji smo nanijele i nije pretjerano ugodna na licu jer je poprilično tvrda, a moram opet ponoviti da prema svom licu trebamo biti što nježnije.

I naravno da ćete je kad je idete smočiti odmah i oprati sapunom jer ovakva alatka bi u suprotnom mogla biti pravo leglo bakterija. Kad u rukama imamo čistu i vlažnu spužvicu, možemo njome utapkati i utisnuti korektor u kožu, posebno pazeći da izblendamo prijelaze i da se držimo dijela kože gdje smo korektor stavili, dakle nećemo ga razvlačiti šire od tih ciljanih područja lica. 😉

Šesti korak: Fiksiranje puderom u prahu



S obzirom na to da je korektor prilično kremast proizvod, lako bi se mogao kroz dan zbog mimike lica pomicati i uvlačiti u pore i borice, pogotovo na masnijoj koži, pa ga moramo fiksirati. Nanijela sam Elf puder u prahu, a vi možete koristiti i onaj u kamenu i predlažem vam da bude transparentan kako se ne bi morali zamarati nijansama. 😉 O

vaj proizvod možete nanijeti i na ostale dijelove lica, ali ja ne volim izgledati baš toliko mat, pa ga stavljam samo preko korektora. Za ovo nam treba mekani lepršavi kistić od prirodne dlake.

Sedmi korak: Konturiranje

Budući da u ovoj fazi pomalo ličim na duheca, moram povratiti dimenzije i boju svome licu. Najprije konturiram čelo, stranice nosa, čeljust, podbradak i ispod dio ispod obraza Bahama mama bronzerom od The Balm i većim mekanim kistom od prirodne dlake. U prilikama kad želim da konture budu naglašenije, uzimam neki gušći kist. 😉

Osmi korak: Rumenilo

Kako bih izgledala malo življe i mlađe, stavljam na vanjski dio obraza Gentle rumenilo od Mac-a koje je tamnije roza nijanse i super se uklapa u svakodnevni look.

Deveti korak: Highlighter

Za malo sjaja i naglaska na najisturenijim dijelovima lica, na vrh obraza, sredinu nosa i vrh usana nanosim Mary Loumanizer highlighter od The Balm. Koristim najlepršaviji kist koji imam jer ovaj je proizvod jako pigmentiran i želim samo suptilan sjaj.

Deseti korak: Maskara

Budući da danas ne stavljam baš ništa osim maskare na oči, onda mi je bitno da ta maskara bude kvalitetna i da mi trepavice budu naglašene, ali ne slijepljene kako nebih dobila efekt paukovih nožica, pa su dva sloja sasvim dovoljna. 😉

Jedanaesti korak: Popunjavanje obrva


Kosim kistom i tamno smeđim Essence sjenilom za obrve popunjavam obrve tako na zagladim rubove i popunim mjesta gdje su mi dlačice nešto rjeđe.

Dvanaesti korak: Usne


Usne najprije ocrtavam i pobojam kuteve Mac bojicom u nijansi Stripdown, i onda stavljam svoj omiljeni Faux ruž.

Trinaesti korak: Kosa

Ne volim kad moram puno dirati kosu, pogotovo kad sam cijeli dan negdje vani, a opet želim da izgleda kako sam si dala bar malo truda pa često nosim ovu polu-podignutu frizuru kako bih je maknula s lica i dala joj toliko željeni volumen. 😉 I to je to.

Nadam se da vam se tutorijal sviđa i da ćete barem djelomično isprobati ove korake u svojoj svakodnevnoj rutini.

Možete mi poslati i pokoju sličicu u inbox stranice na Facebooku, to me uvijek jako razveseli! 🙂

Budite mi dobre, pametne i lijepe do sljedećeg čitanja!
Vaša Ana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije