WomanArt: Žene vole – Piloxing

Sve je više žena koje je Piloxing zaludio i transformirao njihovo tijelo pa ću za sve one koje nisu čule napisati par rečenica o tom iznimno kvalitetnom programu vježbanja. Na početku, da nam bude svima jasno, radi se programu vježbanja koji je spojio pilates, box i ples koje zaista nitko nikada ne bi stavio zajedno, no ispalo je i više nego odlično. Dok se u pilatesu gradi na lijepom i uspravnom držanju, gracioznim pokretima, stabilnosti i ravnoteži u boxu se troši puno kalorija te osnažuje tijelo pa žena postaje graciozna i snažna kako iznutra tako i izvana, a uz plesne korake sve postaje lako.

Posebnost tog programa je ta da kreće iz teških boksačkih pokreta ravno u zahtjevne pilates poze i pozicije. Cijeli sat sastoji se od koreografije u kojima se tijelo kreće iz pozicije u poziciju pa se iz snažnog pokreta spuštate u iznimno tešku poziciju uz kontrolirano disanje. Dok vaš gornji dio tijela radi na udarcima, donji dio je u pozi i izdržaju. Posebnost Piloxinga je ta da izgrađuje fizičku i mentalnu snagu u jednom treningu.

Kreirala ga je Viveci Jensen koja kaže da je stanje našeg uma od velike važnosti te naglasila da jednom kada žene probaju ovaj dinamičan program, više ne žele stati. Mnogi predviđaju da će prestići i za sada najbrže rastući fitnes brend –zumbu. No, za to je još rano govoriti, s obzirom na to da je ovo ipak sada novost u svijetu i treba mu dati šanse da se svi upoznaju s njim.

Ono što bih na kraju izdvojila je to da sve žene na treningu imaju rukavice na dlanovima, to su posebne rukavice (tipično, rozna s crnom) s kojima je kreatorica programa izrazito ponosna, ističe da s time žena postaje snažnija i samouvjerenija te su još na taj način zaštićeni ručni zglobovi.


Imamo 3 vježbe koje vam preporučujemo, naša misija ovoga tjedna su noge i zdjelica. Napravite 3 kruga po 15 ponavljanja.

Pogrčenu nogu postavite ispred sebe pa krenite raditi iskorak u natrag. Dok napravite 15 ponavljanja jednom, krenite na drugu.

Napravite piramidu pa naizmjenice dlanovima krenite u suprotno stopalo.



U poziciji mačke koljena dignite od poda pa radite male kikeve u pod/u strop. Pazite da vam je dlan ispod ramena i u širini te koljena ispod kuka i u širini.


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije