Woman Art: Lijepi trbušni mišići sa samo pet vježbi

Lijepi trbušni mišići, popularno zvani six pack, mamac su svakom ozbiljnom vježbaču. Iako su nam mamac često zaboravljamo na naše želje pa ih ne sprovedemo u stvarnost.

Ovoga tjedna odlučila sam napraviti vrlo jednostavan trening koji možete raditi bilo kada i bilo gdje. U teretani, u prirodi ili pak doma u svojoj dnevnoj sobi. Ne treba vam puno prostora, a sve što vam je potrebno je strunjača ili matt koji, ako nemate možete zamijeniti ručnikom, boca s vodom i dobra volja!

Za početak da se upoznate s mišićima koje ćete aktivirati. Onaj najljepši i onaj koji u nama budi divljenje kod svakog kome je vidljiv, jer imamo ga svi, ali se nekima skriva pod potkožnim masnim tkivom, je m.rectus abdominis ili pravi trbušni mišić, koji, osim što lijepo izgleda radi fleksiju (pregib) kralježnice prema zdjelici odnosno podiže zdjelicu prema kralježnici. To je najpovršniji parni mišić i baš zbog toga je lako vidljiv.

Zatim slijedi najdublji m.transversus abdominis ili poprečni trbušni mišić koji ima veliku važnost u pravilnom držanju tijela te djeluje pri izdahu. Još imamo dva mišića koja ću vam opisati, također parna, a to su m.obliquus internus abdominis ili unutrašnji kosi trbušni mišić važan u rotaciji kralježnice i bočne fleksije (pregib). Zakreće kralježnicu na svoju stranu. Drugi je m.obliquus externus abdominis ili vanjski kosi trbušni mišić koji također radi rotaciju i fleksiju kralježnice, ali u suprotnu stranu.

Trbušni mišići su snažni mišići koji obavijaju trbušne organe, a djeluju poput trbušne preše i omogućuju važne životne funkcije kao što je disanje, točnije pri izdahu, mokrenje itd. Također su nam važni za uspravan stav našega tijela. Njihovim zajedničkim djelovanjem izvodimo fleksiju (pregib) trupa prema naprijed i bočno.

Najvažnije od svega je… i od vježbanja, jeee… PREHRANA. Mogu ja ko budala rokat trening za treningom pa se nakon toga leći pred tv uz zdjelu čipsa, tablu čokolade i sve to zalijat kolom ili mogu nakon treninga sjest pred tv uz šaku orašastih plodova, grčki jogurt, dvije voćkice i čašu vode s limunom (obožavam ovo piće).

Prva kombinacija – ĐABE SI SE MUČILA IVANA!!! Druga kombinacija – EVO MEEE .. TU SAM … ja sam SIX PACK, a ti uživaš u plodovima svoga rada.

Šaljem vam velike sunčane pozdrave i puno pozitivne energije. Vaša trenerica, Ivana!

Svaku vježbu radiš 30 sek + 10 sek odmora. Ukupno 6-7 serija. Između svake serije odmor 60 sek.


Kratko podizanje trupa na donje bridove lopatica dok su noge pružene i zategnute cijelom dužinom.


Naizmjenično spuštanje nogu, škarice dok je gornji dio trupa na donjim bridovima lopatica.


Obje noge su u startnom položaju pogrčene na prsima, naizmjenice pružajte jednu pa drugu nogu ispred sebe prema podu dok je gornji dio trupa u izdržaju na donjim bridovima lopatica.

Podizanje u sjedeći položaj u lopticu.


Side plank ili bočni izdržaj (s osloncem na laktu ili na šakama).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije