Woman Art: Trening za cijelo tijelo na vibracijskoj platformi

Neki ga zovu treningom budućnosti, dok se drugi tome protive, da, riječ je o vibracijskoj platformi. Sedamdesetih ih godina rusi (a tko drugi) koriste kao pripremni trening za svoje astronaute, kojima su mišići bili oslabljeni zbog boravka u svemiru da bi se naknadno pokazalo da su njihovi astronauti upravo zbog takve vrste treninga bili izdržljiviji i dulje mogli boraviti van naše planete od svojih “prijatelja” Amera koji su izdržali čak tri puta kraće.

Naravno da su ih skopirali svi, pa i Ameri te se brzo sam princip rada proširio na cijeli svijet. Danas vibracijski trening vole svi, a pod “svi” mislim rekreativci, profesionalni sportaši, fizioterapeuti sa svojim pacijentima, zvijezde, ma apsolutno svi. Svi su ludi za vibracijama!

Nešto konkretno!

Vibracijskoakceleracijski trening na platformi izbacuje iz ravnoteže vaše tijelo, potičući ga da na svaku vibraciju odgovori refleksnom kontrakcijom mišića čak do 45 puta u sekundi. Kontrakcije se odvijaju u više dimenzija zato što vibracijska sprava pokreće svoju platformu u tri ravnine te tako stimulira prirodnu reakciju tijela na vibracije.Posebnost takve vrste treninga je ta što je sam trening individualan te se vježbaču trener posvećuje maksimalno kako bi rezultati bili u što kraćem vremenskom periodu i na zavidnoj razini.

To je ujedno brzi trening koji sagorijeva masti, poboljšava cirkulaciju, povećava fleksibilnost mišića i tetiva, povećava snagu i mišićnu izdržljivost, poboljšava ravnotežu i druge važne motoričke sposobnosti.

Preporučuje se osobama koje imaju poteškoća u lokomotornom sustavu ili zbog nekog drugog razloga moraju u kratkom roku ojačati svoje mišiće oko zglobova, također ženama kao borba protiv celulita gdje je zauzeo jedno od prvih mjesta.

Kada smo već kod celulita, preporučujemo trening na vibracijskoj platformi koji sam ovoga tjedna pripremila za vas.

Vaša trenerica Ivana


Čučanj + naizmjenično zanoženje
Vježbom gađamo mišiće zdjelice i nogu


Lateralni čučanj
Vježbom gađamo mišiće zdjelice i nogu


Obrnuti sklek
Vježbom gađamo mišiće ruku/triceps


Plank izdržaj
Vježbom gađamo mišiće core-a



Podizanje trupa u sjedeći položaj
Vježbom gađamo mišiće ravnog trbušnog zida

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije