SAVJETI: Lijepo oblikovane i zategnute ruke

Ah da, te naše ruke! Žene se toliko bore s takozvanim – zastavicama ili još – šišmiš rukavima da im je polako ponestalo nade. U razgovoru s članicama moga kluba saznala sam da čak postoje trikovi kako postaviti nadlakticu i u koji položaj, a da se pritom sakriju  šišmiš rukavi (višak obješene kože) i ne vidi potkožno masno tkivo na nadlaktici.

Pa drage moje, pitam vas  – zar to nije smiješno?! nije vam potrebno puno, malo dobre volje i vremena bit će dovoljno da vaše rukice izgledaju savršeno, lijepo oblikovano i zategnuto.

Nadlaktica se sastoji od 4 važna mišića, pa su to redom; dvoglavi nadlaktični mišić lat.  musculus biceps brachii, kljunastonadlaktični mišić lat. musculus coracobrachialis, nadlaktični mišić lat. musculus brachialis i mišić stražnje strane nadlaktice troglavi nadlaktični mišić lat. musculus triceps brachii no  nisam zaboravila i na remeni mišić jer će u našem treningu i on raditi te također dobiti  lijep oblik, a to je deltoidni mišić lat. musculus deltoideus.

Sada kada ste upoznati s mišićima koji će izvoditi pokret i koje nam je cilj kontrahirati da bi u konačnici dobili ono za što se zalažemo, predlažem da krenete vježbati. Trening je potrebno ponoviti više puta dnevno te svakodnevno uz jedan dan odmora. Zapamtite da vježbanje nije samo trening već  i odmor, prehrana i cijeli niz potrebnih radnji. Pa se tako tijekom treninga ne zaboravite osvježiti tekućinom i nakon treninga pojesti proteine, ali i ugljikohidrate. Kao oporavak mišićima pomažu vam home made  smoothie od zelenog voća i povrća.

Nadam se da su vam naši savjeti pomogli te da ste se već bacili na posao. Sve vježbe ponovite u najmanje tri kruga, a ako imat dovoljno snage i volje možete ih napraviti više puta kroz dan. Ja sam radila s bučicama od 1kg koje možete kupiti u gotovo svakom sportskom dućanu. Iako se slobodno koristite običnim plastičnim bočicama od pola litre, pa čak i više, koje ste prethodno napunili vodom ili još bolje pijeskom da imaju neku težinu.

Za kraj vas sve lijepo pozdravljam i šaljem puno pozitivne energije!


Biceps pregib radite na način da su vam nadlaktice uz trup te podlakticama radite fleksiju i bučicom prema ramenu.


Otvorite ruke i pogrčite te bučice prislonite na rame. Uzručite i spojite bučice.

Noge su u širini ramena, trup  u pretklonu,a  laktovi otvoreni. Spojite bučice ispred vas paralelno s prsima te ih razdvojite.



Uzručite te spojite bučice iznad glave. Nadlaktice držite blizu glave te podlakticama radite pregib, fleksiju.

Naizmjenično predručenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije