Članovi Društva distrofičara grupno vježbaju na bazenima

>> Članovi Društva distrofičara grupno vježbaju na bazenima

Odavno je poznato da plivanje pomaže kod razvoja tijela i zdravlja. Prema tome mišljenju razvila se kombinacija plivanja i gimnastike nazvana hidrogimnastika koja je odlična rekreacija za sve uzraste.

Terapija toplom vodom i razgibavanje u bazenu pomažu kod razvoja motoričkih sposobnosti, a vježbe se izvode pod stručnim nadzorom fizioterapeuta. Pokreti u vodi puno su lakši pa je to vrsta gimnastike pogodna za osobe sa tjelesnim poteškoćama ili za one koji su slabijeg kondicijskog stanja. U vodi je smanjeno opterećenje na zglobove, mišići se lakše opuštaju, a sila uzgona vode pomaže u izvođenju pokreta.

Upravo iz tih razloga svakog se utorka na gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu nalaze članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec sa različitim dijagnozama i svih uzrasta u svrhu poboljšanja njihova fizičkog zdravlja.

Vježbanje se provodi pod stručnim nadzorom fizioterapeuta, a grupno se vježbanje se provodi kao aktivnost projekta “Suradnjom do novih mogućnosti” financiranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije