Sportaši dobili sva planirana sredstva u 2014. godini

Održana je konferencija za novinare na kojoj je Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije napravila svoj osvrt na proteklu godinu. Izvršni odbor sastao se osam puta. Maksimalna energija ulagala se u obnavljanje zajedništva sa željom da Zajednica bude najvalitetnija i najkompetentnija podrška savezima, klubovima i sportašima te da bude nositelj pozitivnih promjena u međimurskom sportu.

Plan javnih potreba u sportu za Međimursku županiju u 2014. godini po prvi puta je usvojen bez izmjena i dopuna i realiziran je u stopostotnom iznosu od 1 200 000 kuna, što znači da su sportaši dobili sva planirana sredstva. Predsjednik zajednice Mato Kljajić i dopredsjednik Mario Vukoja zahvalili su županu Matiji Posavcu i dožupanu Zoranu Vidoviću na korektnoj suradnji. To se do sada dogodilo 2002. i 2008. godine da su sportaši dobili sva planirana sredstva. Proračun za 2015. je prihvaćen i sredstva za sport su još porasla. Želja je da sport u Međimurju bude prepoznatljiv u svim segmentima, od rekreativnog do natjecateljskog, od najmlađih dobnih skupina do seniora, da se postižu vrhunski rezultati na svim razinama te da Zajednica bude prepoznata kao odgovoran, stručan i kvalitetan partner.

Novac je podijeljen prema pravilniku i kriterijima i ni jedan klub nije dobio ni lipu ni više ili manje od planiranog. Troškovi poslovanja svedeni su na minimum, svi poslovi se obavljaju profesionalno i stručno bez i jedne kuna naknade. Treba istaknuti da će Zajednica uskoro dobiti stotinjak kvadrata u središtu Čakovca u prijašnjim prostorijama Večernjag lista i tu zahvaljuju čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču koji čini sve da se prostori što prije stave u funkciju.

Tijekom godine provedena je kontrola sportskog inspektora i porezne inspekcije nakon čega su otklonjeni svi nedostaci koje je državna revizija navela. Očekuje se da će slijedeći nalaz revizije biti bezuvjetno pozitivan.



Na konferenciji za novinare predsjednik zajednice Kljajić uz ostalo je rekao da je iza nas teška, ali uspješna godina. Zahvalio je županu Posavcu i dožupanu Vidoviću što su realizirani planovi. Izrada kriterija i pravilnika oduzela je puno vremena i energije, ali su sada svima sredstva dodijeljena po pravilniku i svi su dobili svojih 100 % novaca. Zahvalio je i Međimurjeplinu na donaciji koja je iskorištena za rad s mladima. Od lipnja je zajednica bez tajnika pa se i tu štedjelo.

Dopredsjednik Vukoja naglasio je da ni u jednom rebalansu u 2014. godini nije diran sport, a iduće godine još su i povećana sredstva. Svaka kuna će završiti na pravom mjestu što će sportaši vratiti dobrim rezultatima i još većom brojnošću djece u sportu.

Župan Posavec rekao je da je zajednica dobro i racionalno poslovala te da se uz financiranje zajednice i na druge načine financira sport u Međimurju navevši primjer Filipa Udea, sufinanciranje dvorana, podržavanje velikih natjecanja kao što su ove godine bila svjetska prvenstva u rukometu i ribolovu kod nas. Sve zajedno ispada da se u sport ulaže više od dva milijuna kuna.

Dožupan Vidović istaknuo je da je kao izvršni direktor Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke stekao pozitivno iskustvo. Kako je i sam predsjednik Kuglačkog kluba Prosvjetar svjestan je da su vremena teška. U 2015. godini je najavio da će se financijski plan sigurno ispoštovati te se nada dobroj suradnji koja će dati i konkretne rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije