PRIJEDLOG Liječnički pregled jednom godišnje kod liječnika opće medicine

U Atonu u Nedelišću održana je Skupština Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije. Nazočan je bio 21 delegat od njih 33, a novi je član Mario Dobša koji je došao na mjesto preminulog Stjepana Koraja i izabran je u Izvršni odbor.



Na početku sjednice je Josip Freiler u ime Etičkog povjerenstva HOO-a pozdravio sve prisutne i uputio posebne čestitke na odgovornim dužnostima članovima Skupštine: Mariju Vukoji kao dopredsjedniku Tehničke komisije Europske gimnastičke federacije, Rolandu Tomašiću novom predsjedniku Hrvatskog šahovskog saveza, Saši Repalustu novom predsjedniku Udruge trenera Hrvatskog košarkaškog saveza i Mati Kljajiću novom članu IO-a HNS-a. Svi su oni na dužnosti izabrani između dvije sjednice Skupštine Zajednice sportova.

Usvojen je plan rada koji je sličan prošlogodišnjem, a financijska sredstva se planiraju povećati s ovogodišnjih 1 200 000 kuna na 1 550 000 kuna: sport djece i mladih 58 1000 kuna, natjecateljski sport 570 000 kuna, sportsko-rekreacijska aktivnost 15 000 kuna i zajedničke djelatnosti 134 000 kuna.



Raspravljano je oko liječničkih pregleda sportaša i problema oko liječnička sportske medicine. Donesen je zaključak da se uputi molba u ime međimurskih sportaša odgovornima u županiji, županijskom Uredu državne uprave, Hrvatskom olimpijskom odboru i Državnom uredu za sport da odobre da sportaše amatere mogu jednom godišnje pregledati liječnici obiteljske medicine, a sportaše profesionalce i dalje prema Zakonu o sportu dva puta liječnici sportske medicine ili medicine rada.

Svim korisnicima sredstava koji ju primaju od Zajednice upućen je dopis da dostave izvješće o utrošku tih sredstava za prošlu i ovu godinu ili neće u 2018. godini primati sredstva prema kriterijima zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije