STOLNI TENIS Boris Preksavec najbolji na 7. Štefanjskom turniru ŠŠK Čaka

Već sedmu godinu uzastopno ŠŠK Čak na Štefanje u dvorani čakovečke 2. Osnovne škole organizira turnir znakovitoga imena ‘Čak i prijatelji’. Tih prijatelja sve je više pa je na ovogodišnjem izdanju nastupalo rekordnih 37 igrača, koji su ‘vizu’ za nastup stekli minimalno jednim dolaskom na trening u školsku dvoranu na čakovečkom jugu. Bilo ih je iz naše i susjedne, Varaždinske županije, iz 11 klubova Međimurskih liga, od najmlađega Matije Strbata iz MSTC Čakovca do najstarijega Đure Čavleka iz Svetoga Jurja u Trnju, redom velikih zaljubljenika u stolni tenis, i velikih prijatelja.

Nakon iznenađujućega prvoga mjesta mladoga Noe Vreska na svom prvom nastupu prošle godine i na ovom turniru je pobijedio debitant. I to član Putjana Boris Preksavec, igrač velikoga renomea, dvostruki seniorski prvak Međimurja… Veliki pljesak uz pobjednika je zaslužio i njegov finalni protivnik Nino Bašek iz Male Subotice, već peti put finalist, ali nikad prvi, koji je i na ovom turniru zadivio svojom fanatičnom borbenošću, ali mu se, eto, i ovoga puta sa suprotne strane stola u finalu našao netko jači…



Pri vrhu je opet i njegov klupski kolega, veteran Ivica Pongračić, koji je, kao i lani, u polufinalu sportski stisnuo ruku svom klupskom kolegi Bašeku. Noa Vresk nije obranio prvo mjesto, ali ne mora žaliti, jer je za ulazak u finale trebao pobijediti Preksavca, a za takav podvig je ipak još prerano. S Pongračićem je izgubio i za treće mjesto ne mogavši shvatiti specifičnu igru svojega protivnika, a za to mu ipak nedostaje iskustvo. U četvrtfinale su se plasirali još iskusni lisci Predrag Vurušić iz GSTK Preloga, Božidar Krnjoul iz Šenkovca, Zvonimir Turk iz STK Čakovca i veliko pozitivno iznenađenje ove sezone Turkov klupski suigrač Mario Uršanić.



Oni koji se nisu plasirali u završnicu odigrali su utješan turnir na kojemu je prvi bio poznati čakovečki kulturnjak Ladislav Varga, koji je opet pokazao da mu niti baratanje stolnoteniskim reketom nije strano. Ovogodišnji turnir je možda bio igrački najjači do sada pa smo uživali u mnogo lijepih partija. U svakom slučaju nitko nije gubitnik, jer su se svi pošteno naigrali i ugodno družili, svi dobili i prigodan poklon. Najbolji i sportske trofeje – pobjednik dva pokala, jedan prijelazni i jedan u trajno vlasništvo te zlatnu medalju, a drugo i treće plasirani srebrnu i brončanu. Za organizaciju kapa do poda začetniku i glavnom organizatoru prof. Vinku Grgiću i njegovoj uigranoj ekipi, a voditeljici turnira Luciji Fileš, čestitka za uspješno kormilarenje natjecanjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije