Saša Fegeš i dalje glavni tajnik Zajednice

Iz Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije stiglo nam je priopćenje predsjednika Mate Kljajića:

Dana 26.06.2012. godine s početkom u 19:00 sati održana je 2. Sjednica  Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije. Sjednici je prisustvovalo od 11 članova IO njih 10.

Na sjednici se između ostalog raspravljalo o aktivnostima Zajednice od prethodne sjednice u kojoj su donijeti određeni zaključci oko preustroja u samom radu Zajednice te o smanjenju troškova, po tom pitanju učinjeno je već niz mjera koji će poslovanje Zajednice učini  racionalnijim i  operativnijim,  a čiji se učinci vide već i sada.

Pohvaljena je suradnja sa županijskim čelnicima koji su unatoč teškoj financijskoj situaciji i stanju u državi ipak ispunili održana obećanja da će se uz njihovu pomoć pokušati iznaći određena financijska sredstva od javnih poduzeća sa područja naše županije,  koja će biti isplaćena na račun Zajednice u vidu donacije s naznakom da je to za mlađe dobne skupine pojedinih udruga.

Tako je ovih dana podijeljena prva tranša sredstava od Međimurje plina i to po kriterijima koje je jednim dijelom odredila Zajednica. Iskreno se nadamo da će i druga javna poduzeća u suradnji s lokalnom samoupravom donijeti takve odluke.

Uspješno je organiziran 11. Olimpijski festival dječjih vrtića u kojem je već tradicionalno sudjelovalo oko 520 mališana vrtićke dobi sa područja naše županije.

Predočeno je  i financijsko izviješće Zajednice za prvih 6. mjeseci , iz kojeg je vidljivo da su se određenim klubovima (NK Međimurje,RK Međimurje,KK Međimurje)  isplatila financijska sredstva unaprijed od planiranog iznosa po kriteriju, zbog  njihove izuzetno teške  financijske situacije.

Ovim putem Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske je pokazala razumijevanje za tešku financijsku situaciju te unaprijed isplaćenim sredstvima osigurala mogućnost natjecanja i završetka tekuće sezone i izašla u susret zbog pitanja opstojnosti same udruge i mogućnosti natjecanja.

Također je temeljem članka 55. Statuta raspisan javni natječaj za izbor glavnog tajnika Zajednice u sljedećem mandatnom razdoblju od 4 godine, na koji je pristiglo ukupno šest zamolbi.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju utvrđeno je da četiri zamolbe ne zadovoljavaju tražene kriterije u objavljenom natječaju, dok su dvije  zamolbe Saše Fegeša i Bojana Ružića ispunjavale sve tražene uvjete.

Shodno statutu javnim glasanjem svih nazočnih članova IO za budućeg tajnika u sljedećem mandatnom razdoblju od četiri godine izabran je Saša Fegeš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije