Uspješna sezona za Fight Club Kovačić Varaždin

>> Uspješna sezona za Fight Club Kovačić Varaždin

Sezona 2014. je u F.C. Kovačić bila više nego uspješna. Konačno su otvorili vlastitu dvoranu u gradu Varaždinu, dvoranu koja je među ljepšima u Hrvatskoj, opremljena ringom i svi potrebnim spravama za vrhunski trening.

Već na samom početku u klub se upisalo preko pedesetak članova. Na pripremama u dvorni bila je i muay thai reprezentacija Poljske. Klub je bio organizator 7 priredbi, od čega prvenstvo Hrvatske u savate boksu, kickboxing svjetski kup “Croatia Classic”, međunarodni turnir u savate boksu “Croatia savate open”…

Upravo na turniru “Croatia savate open” klub je proslavio 10 godina rada. Tom prilikom u Varaždinu je u organizaciji F.C. Kovačić po prvi puta u Hrvatskoj nastupilo 110 savate boraca iz 5 zemalja svijeta te susret najboljih boraca Hrvatske i Francuske gdje je u finalnom meču Jurica Škoranec nokautom pobijedio francuskog prvaka.

Nakon nekoliko godina pauze u savate boksu vratii su se na velika vrata u savate, naime Jurica Škoranec po drugi puta zaredom osvojio je titulu najboljeg u Hrvatskoj u disciplini combat, njegov brat Jasmin također je obranio titulu u disciplini predcombat, Emanuel Šprem prvak je kod kadeta, a uz to što je na međunarodnom turniru deklasirao prvaka Francuske Jurica Škoranec na Europskom prvenstvu u Francuskoj pobjedom u finalnoj borbi protiv prvaka Rusije postao je prvak Europe u savate boksu.

Uz odlične rezlutate u natjecateljskom dijelu i organizaciji najvećeg i najboljeg Europskog savate turnira “Croatia savate open” u klub je stiglo i veliko priznanje od svjetske savate federacije, naime trener i direktor kluba Siniša Kovačić na sastanku svjetskih predsjednika u Rimu izabran je za predsjednika balkanskog savate saveza.

Uz rad u savate boksu aktivno su sudjelovali i u kickboxingu. Jurica Škoranec postao je internacionalni profesionalni prvak u full contactu te je i obranio pojas, Mario Agatić ostvario je pobjede u Pragu, Beču, Varaždinu, Lepoglavi, Jasmin Škoranec osvojio je titulu pro amaterskog prvaka Europe u K1 te obranio svoj pojas, Jurica je na europskom prvenstvu u Italiji s tri pobjede postao europski prvak u kickboxingu, dok je njegov brat osvojio titulu viceprvaka.



Klub je postao lider u Hrvatskoj u kontaktnom sportu, zastupnici su nekoliko renomiranih kickboxing svjetskih federacija za Hrvatsku ( WKN, WPKC, WKU, WKF, ISKA, WKA). Oko dvadesetak boraca iz cijele Hrvatske preko kluba nastupa na borbama diljem svijeta.

Raspored za sljedeću godinu je već popunjen, potpisani su i prvi ugovori za profesionalne mečeve. U siječnju 24. i 25. rade savate seminar za sve članove balkanske savate federacije. Seminar je za suce i trenere, a vodit će ga dopredsjednik svjetske federacije i predsjednik svjetske sudačke organizacije. u sklopu seminara bit će i svečano potpisivanje ugovora između svjetske savate federacije i Fight Cluba Kovačić za svjetsko savate prvenstvo koje će se održati 2016. godine u organizaciji F.C. Kovačić.

U veljači organiziraju međunarodni turnir u kickboxingu “Croatia Classic”, pa 8.ožujka svjetski kickboxing kup, u svibnju balkansko savate prvenstvo, plus nekoliko profesionalnih gala na kojima će u uvodnom dijelu priliku dati našim mladim borcima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije