Na Vincekovom pohodu oko tri tisuće planinara

Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće danas je organiziralo 16. Vincekov pohod. Kontaktirali smo kratko naše Bundeke da čujemo kako je u Murskom Središću. Predsjednica Sonja Vršić rekla nam je da su dali oko 2 800 bonova, a zajedno s organizatorima da možemo računati da je bilo oko 3 000 ljudi.

Sami Bundeki su o pohodu napisali:

“Ni sami nismo mogli doći k sebi kad smo na svojim radnim pozicijama najmanje tri sata promatrali kolone ljudi koje su pristizale na naš start kako bi se priključile pohodu.Mnogo planinara, ali i mnogo, mnogo rekreativaca i ljubitelja prirode – mnogo mladih, obitelji, društava – prijavljeno je bilo 65 društava, a Vicekov start prošlo je 2800 ljudi. Impresivne brojke, zar ne?

Vrijeme je bilo skoro idealno, jedino je nekih 10-ak minuta na nekim mjestima palo nešto kiše, nekima je to baš i zasmetalo, ali većina je nastavila i rastjerala oblake… Na svim bregima stajanke, otvorene klijeti, živa glazba, sve gorice pune ljudi… bregi su se orili od žamora i glazbe.

Staza je bila za nijansu promiijenjena, na svim stajanka bio je organiziran obred, i kod Goričanca, Kutnjaka i Hrženjaka. Na polazištu u M. Središću TZGMS bila je odličan domaćin svima onima koji su trebali čekati autobuse, kraj Bundek brijega pohodnike je čekala ekipa iz DVD MS koja je imala vrlo bogatu kulinarsku stajanku.

U Sportskoj dvorani sve po  planu, sve u najugodnijoj atmosferi, a za iduću godinu pokušat ćemo još neke propuste popraviti. Uglavnom, ljudi, Vincekov pohod može uspijeti samo zahvaljujući vama, zato vam svima hvala na podršci. Mi ćemo se i dalje truditi da budemo dobri domaćini, a vi nemojte ništa zamjeriti…

Nadamo se da se vidimo na 17. Vincekovom pohodu 18.1.2015. Dobrodošli ste!!!”

>>> Više fotografija pogledajte i u našoj galeriji

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije