korisna suradnja

PD BUNDEK Članovima Udruge slijepih predstavili inkluzivno planinarenje

U četvrtak 28.3. članovi PD Bundek (Sonja, Zlatko i Stanko) zainteresiranim su članovima Udruge slijepih u Čakovcu predstavili svoj planinarski rad, s osobitim naglaskom na uključivanju slijepih i slabovidnih osoba

Nakon što su predstavili društvo, razgovarali su o njihovim outdoor aktivnostima, njihovim planinarskim iskustvima.

Sonja je predstavila dobrobiti planinarenja, planinu kao učitelja; govorila o različitim planinarskim pobudama: potrebi za kretanjem, za upoznavanjem prirode i obilježja prostora, potrebi za druženjem, upoznavanjem ljudi i kultura, potrebi za srećom i uživanjem u kojem se tjelesno i duhovno nadopunjuje. Dala im je nekoliko važnih savjeta za početnike i objasnila važna načela planinarske etike.

Zlatko je ukratko predstavio najnužniju planinarsku opremu za početnike, govorio o svom planinarenju Via Adriaticom i o vođenju slijepog Stanka, a Stanko objasnio svoja iskustva. Zajedno su svima praktično predstavili načine vođenja slijepih i slabovidnih osoba što im je bilo osobito zanimljivo i bilo je dosta pitanja.

Vjerujemo da su ih motivirali za novu aktivnost jer su na kraju članovi Udruge slijepih izrazili želju za prvim planinarskim izletom kojeg će ostvariti tijekom ove godine. Vjerujemo da će im se dopasti i da će inkluzivno planinarenje oživjeti i u njihovim redovima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije