Može li se Međimurje oduprijeti prvoligašu?

U susretu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa u srijedu u 17:00 sati u noćnoj utakmici na stadionu Mladosti Međimurje dočekuje prvoligaša Osijeka. Iako su Slavonci na dnu prvoligaške tablice i grcaju u financijskim problemima veliki su favoriti protiv čakovečkog trećeligaša.

U susretu šesnaestine finala Osijek je pobijedio četveroligaša Torpedo Kuševac 3:0 sa sva tri gola u prvih dvadeset minuta, a prvi su već zabili u 2. minuti. Čakovčani se trebaju mudro zatvoriti, ali ne i povući u svoj šesnaesterac žele li napraviti iznenađenje u ovom susretu.

Osječani su nakon prvenstvenog poraza od Slaven Belupa smijenili trenera Davora Rupnika i na klupu je došao Ivica Kulešević. U Gradskom vrtu su danas dočekali Rijeku nadajući se pozitivnom šoku i fanatičnoj borbenosti, no od toga nije bilo ništa. Rijeka je pobijedila 3:1. Slavonski prvoligaš je posljednji na tablici. U 14 kola sakupili su 7 bodova, a tu treba istaknuti da u sedam gostujućih utakmica imaju sedam poraza uz gol – razliku 3:23.

Međimurje je s(p)retno stiglo do ove utakmice osmine finala kupa. U pretkolu su u vaterpolo uvjetima izbacili Lekenik 4:3 golom u posljednjim trenucima iz kaznenog udarca, a u šesnaestini finala su bili slobodni jer im je suparnik trebao biti Karlovac koji više ne postoji.

Mogu li Čakovčani imati ruke u zraku i nakon susreta s Osijekom?

Čakovčani su neke utakmice odigrali kod kuće vrlo dobro i efikasno, primjerice kada su demolirali Croatiu iz Grabrovnice 7:0. Na tragu te angažiranosti i efikasnosti možemo se nadati velikom iznenađenju u Čakovcu. Kako je u pitanju noćna utakmica vjerujemo da će se okupiti i znatan broj gledatelja, a na igračima Međimurja je da potvrde onu “Na muci se poznaju junaci” i pokažu svima nama da su spremni za velike domete. Ako je Nedelišće u kupu izbacilo europsku Rijeku, zašto još jedan međimurski klub ne bi zapaprio prvoligašu?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije