NK Vidovčan: Uprava i igrači ogorčeni suđenjem

Ponukani čestim pogreškama sudaca, a na štetu seniorskog sastava NK “Vidovčan” iz Donjeg Vidovca, člana II.ŽNL-istok, njihov Upravni odbor, odnosno klupski predsjednik Blaž Jakupak, uputili su Povjereniku za deligiranje sudaca pri MNS prigovor na neka suđenja u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Prigovor su proslijedili i sredstvima javnog priopćavanja, a u njemu između ostalog stoji: “Ponukani višekratnim očitim sudačkim greškama na našu štetu (počeli smo se pitati da li su samo greške?), a napose razočarani, ogorčeni, pa i revoltirani nedjeljnim suđenjem u Svetoj Mariji, gdje su nam i domaći navijači i nogometaši domaćeg sastava priznali da se sudilo drastično na našu štetu, pa smo odlučili od Vas tražiti zaštitu.

Nakon našeg vodstva od 1:0, glavni sudac Davor Šupljika, a naročito drugi pomoćni Mario Pintarić nisu dozvoljavali igru koju zna prezentirati naš sastav, a posebno navedeni pomoćni sudac. Primjera radi, kod prvog domaćeg zgoditka nije dosuđeno očito zaleđe koje su svi vidjeli osim spominjanih sudaca pa je iz te  akcije dosuđen kazneni udarac, a da nije bilo niti kontakta našeg igrača s protivničkim, a kamoli prekršaj i još k tome je naš igrač dobio žuti karton”-stoji u prigovoru u kojem se dalje nastavlja:

” Žalosno i jadno suđenje, teško se oteti dojmu da je to samo previd suca, a ne namjera!? Na žalost uvjereni smo da je bila namjera, a potvrđena je za dvije minute nedosuđenim zaleđem, tako očitim da gotovo da i nije vrijedno komentara i to na udaljenosti od pomoćnog suca 3-4 metra, Iz te akcije je postignut drugi pogodak domaćina. Oduzeti je moral našoj momčadi, javlja se opravdana sumnja o nepoštenju i smislu sportskog nadmetanja.

Iz tih razloga je i bilo za očekivati burnu reakciju gledatelja, zahvaljujući smirivanju naših članova uprave nije došlo do neželjenog. Apsolutna krivica je na sucima i sram ih bilo”-konstatira se u prigovoru gdje se dalje nastavlja: “U nastavku igre suđenje je bilo još gore (ako uopće može biti gore, al može, itekako).

U 58 minuti dosuđen je nepostojeći prekršaj za domaće pri čemu naš igrač Mihael Herman dobiva žuti karton, a nakon toga mu je sudac očito namjerno i ciljano bez razloga pokazao crveni karton, očito u želji da provocira, no zanimljivo je da je povukao taj karton, što sada misliti?!

Pitamo se zašto to delegat Antun Vlahek to nije evidentirao pa pitamo, koja je onda uopće svrha delegata (valjda ubiranje nezasluženog novca). Donjovidovčani dalje nastavljaju: “Slično je bilo i u Donjem Vidovcu gdje nas je sudac Jadranko Kukovec oštetio i oduzeo nam zasluženu pobjedu protiv NK “Trnave” iz Goričana. Mogli bi još puno toga nabrajati, ali razočarani nepravdom, nekorektnošću i nepoštivanjem osnovnih sportskih i ljudskih vrlina molimo već jednom oštre mjere nadležnih i red i poštenje u suđenju”.

– Žalosno da nakon više od 50 godina bavljenja amaterskim sportom u kojem sam dobio i visoko međunarodno priznanje moram na takav način i s velikom gorčinom i žalošću reagirati- istaknuo je na kraju klupski predsjednik Blaž Jakupak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije