DONJI VIDOVEC

FOTO Cvjetna oaza obitelji Žemlič: Vrijedna mama Darinka i kreativna snaha Ana Marija

Za cvjetnu dvorišnu oazu u skrb vode Darinka Žemlići njezina snaha Ana Marija Žemlić Balent. Više od cvijeća pažnju prolaznika privlače dekorativne posude s cvijećem.

Da Donjovidovčani vole cvijeće dokaz su tome mnoga dvorišta i povrtnjaci urešene
različitim vrstama cvijeća, a domaćice koje mahom i vode skrb o njima, kao da se
“natječu za poglede prolaznika”. A da bi stekli njihovu naklonost morate u tome biti i kreativni. Među mnogima, ovoga puta smo naišli na dvorište obitelji Žemlić u Ulici braće Radića.

– Vani imamo karanfile, žute begonije, ivančice i razne cvatuće pustinjske ruže te
sukulente, a na prozorima muškatle – kaže Darinka i tome dodaje kućni cvjetni
ponos koji ima 25 godina.

 – To je Hoja ili kako neki kažu Marijine suze i sva je u cvatu, nalazi se u hodniku. Vani cvijeće vani mijenjam prema sezoni osim zime, dok se o izgledu lončanica brine snaha – kaže. Snaha je učiteljica povijesti u OŠ Draškovec odakle je i rodom, a za “smještaj” svijeća odabire stare predmete iz kućanstva, one koje su nekada bili od koristi ljudima, a sada ih je prekrila patina zaborava.

– Bojanjem im vraćam život. Tako obnovljeni i sa zasađenim cvijećem savršeni su spoj nečeg posebnog – rekla je Ana Marija. Rekla je kako često za inspiraciju kontaktira i internetske stranice. Izrazile su radost što će se na ovaj način moći istaknuti premda im nije stalo do medijskog istupa i nastupa. – Stalo nam je do ljepote našeg okoliša u kojem živimo – poručile su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije