Posvoji jedan buket

DAN NAPUŠTENIH BUKETA Lijepa gesta Salona cvijeća iz Preloga, ostavili bukete za slučajne prolaznike

Milica i Petra Sinković po preloškim klupama ostavile deset buketa cvijeća.

Mnogi već znaju sve o Danu napuštenih buketa, ali evo pojedinosti za one koji ne znaju… 4. ožujka je Dan napuštenih buketa, a koji se već nekoliko godina obilježava u Hrvatskoj. Osnovna ideja je da se s napuštenim buketom nepoznatim ljudima priušte lijepi trenuci i izmami osmijeh na lice. 

– Ovo je akcija na državnoj razini u kojoj sudjeluju mnogi cvjećari i aranžeri, isto kao i mi, s ciljem da se nekoj nepoznatoj osobi uljepša dan – rekle su nam majka i kći – Milica (61) i Petra (20) Sinković iz Preloga. Majka je cvjećarka i vlasnica Salona cvijeća M.C.G. Prelog u Glavnoj ulici 25. Od njih smo doznale, koliko im je bilo poznato, da je u Međimurju uz njih ovu akciju podržao još jedan salon, no dodale su kako bi bile sretne da ih u tome još neko demantira.

One su bukete za posvajanje danas prije podne ostavile na nekoliko lokacija na javnim mjestima gdje ih je svatko mogao  primjetiti. – Nemojte se ustručavati uzeti buket, Vaš je! Sretno! – rekle su. Na svakom buketu su napisale: “Ja sam jedan napušteni buket. Moj je zadatak nekome izmamiti osmijeh na lice i uljepšati mu dan! Molim te, posvoji me i odnesi me kući ili me pokloni nekome tko ti je drag. Moj prijašni vlasnik je Salon cvijeća M.C.G., Prelog, Glavna 25. Volio bih znati gdje je moj novi dom, pa mi, molim te, javi na našu Facebook stranicu Salon cvijeća M.C.G.”.
Jedan ostavljen bio je na klupi gradske autobusne stanice. Do njega je došao jedan gospodin iz Kotoribe. Pročitao je poruku i odmah si ga je prisvojio. Nama je samo dometnuo kako će mu se radovati njegova supruga. Neke od reakcija možete pročitati, a druge možete vidjeti na linku cvjećare.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije