2. MNL zapad: Hoće li Mali Mihaljevec zaustaviti Šenkovec?

2. MNL zapad: Hoće li Mali Mihaljevec zaustaviti Šenkovec?

Uskrsno prvenstveno kolo Druge međimurske nogometne lige zapad otvorit će dvije subotnje utakmice. U Selnici Mladost dočekuje ekipu Strahoninca u 15:00 sati. Mladost je protekle subote slavila u Gornjem Kraljevcu 3:2 i primaknula se na samo tri boda pretposljednjoj Veneri i četiri boda Napretku kojeg je dobila u derbiju začelja.

Mladostaši imaju priliku napokon fenjer lige prepustiti nekome drugome i sigurno će zapeti iz petnih žila da sebi i navijačima uljepšaju Veliku subotu. Zbog kartona u redovima ekipe iz Selnice neće nastupiti Nikola Stojko. Strahoninec se s Mladosti početkom rujna lako obračunao kod kuće rezultatom 3:0 i gledajući tablicu ima čak 15 bodova više od domaćina po čemu je veliki favorit u ovome susretu.

Drugi subotnji susret bit će u Štrukovcu gdje Hajduk dočekuje Muru iz Hlapičine. Klubovi su susjedi na sredini tablice i razlikuje ih samo jedan bod što znači da se može očekivati izjednačena i neizvjesna utakmica. Domaćin ne može računati na kartoniranog Davora Mesarića. U jesenskom susretu Mura je slavila s uvjerljivih 4:1 pa se Hajduk sigurno sprema za revanš.

Najzanimljiviji nedjeljni susret mogao bi biti između Malog Mihaljevca i Šenkovca. Geografski gledano klubovi su susjedi, a gledajući tablicu petoplasirana ekipa dočekuje drugoplasiranu. U jesenskom dijelu Šenkovec je slavio kod kuće 4:2 i ako žele nastaviti utrku s vodećim Plavima moraju ići na tri boda na vrućem terenu u Malom Mihaljevcu.

Lider Plavi iz Peklenice dočekuje Trnovec koji je u jesenskom susretu porazio Pekleničane 3:0. No, trenutna bodovna ovih klubova na tablici je 20 bodova i ovdje je domaćin izrazit favorit, a vjerojatno se i sprema revanš za jesenski poraz.

U Mihovljanu Sloboda (na naslovnoj fotografiji ovog članka) dočekuje Dravu iz Kuršanca. Klubove dijeli samo jedan bod na tablici. Domaćin neće zbog kartona moći računati na Vedrana Želežnjaka i Marinka Žganca, dok će u redovima Drave pauzirati Davor Medved. Drava je u jesenskom srazu pobijedila 2:0.

Jedinstvo iz Novog Sela na Dravi dočekuje Napredak. Jedinstvo je u jesenskom dijelu slavilo s uvjerljivih 4:0 i sve osim čiste pobjede domaćina bilo bi iznenađenje. Gosti ne mogu računati na kartoniranog Emila Vidru.

Još jedan par gdje su klubovi susjedi na tablici je onaj između Bratstva iz Jurovca i Međimurca. Iako su klubovi u sredini tablice u relativnom miru što se tiče ostanka u ligi svaki susret je bitan da se osigura što mirnija završnica pa se i ovdje očekuje žestoki boj za bodove. Za Međimurec zbog kartona neće igrati Dejan Ivanuša. U jesenskom dijelu susret je završio 4:2 za ekipu iz Dunjkovca – Pretetinca.

Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca dočekuje Veneru iz Svetog Jurja na Bregu. Ovo je susret trećeplasirane ekipe s pretposljednjom što znači da bi sve osim domaće pobjede bilo veliko iznenađenje. Gostima će biti utoliko teže što ne mogu računati na kartoniranog Gorana Kamenara. U jesenskom dijelu Jedinstvo je bilo bolje 3:1.

S obzirom na snježni pokrivač koji nam je još uvijek vani treba spomenuti teške i blatnjave nogometne terene po kojima će se igrati ovog vikenda, ako se snijeg uopće otopi na svim igralištima. Takva igrališta će svakako ići na ruku slabijim ekipama koje će se tu lakše braniti, dok će ekipe s više kombinatorike imati velikih problema s razvijanjem igre.

Više će odlučivati tko će bolje reagirati na duge ispucane lopte ili tko će manje griješiti u obrani, jer teško da će golovi padati iz nekih izrađenih akcija dok će lopta zastati svako malo u nekoj vodenoj ili blatnjavoj lokvi. Noćne temperature iduća tri dana bit će prema najavama od minus 9 do nule, a dnevne od 4 pa u subotu do 8 stupnjeva Celzijusa i veliko je pitanje hoće li to biti dovoljno da se snijeg otopi do vikenda.

Kako god da bilo, nakon brojnih snježnih odgoda igrači i navijači sigurno već nestrpljivo čekaju da snijeg okopni i da se nastavi borba za prvenstvene bodove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije