Košarka: Težak poraz Čakovca u Zagrebu

Košarka: Težak poraz Čakovca u Zagrebu

Košarkaši Čakovca doživjeli su težak poraz na gostovanju u Zagrebu kod Hermes Analitice u prvom kolu kvalifikacija za A-1 ligu. Domaći je sastav slavio s ogromnih 39 poena razlike rezultatom 95:56.
 

Treba spomenuti da je Čakovec par dana prije kvalifikacija ostao bez trenera Brune Kovačića koji je zbog neslaganja s igračima odtsupio s mjesta glavnog trenera.  Trenersku palicu tako je preuzeo njegov pomoćnik Milan Bošnjak.
 

Prvo i jedino vodstvo na utakmici Čakovec je imao na samom početku utakmice kada tricom Matije Novaka na semaforu svijetli 2:3. Domaći sastav odgovara serijom 15:2 za vodstvo 17:5. Prva četvrtina završila je rezultatom 29:15 i već se tu vidjelo da će naši košarkaši teško do bodova.
 

Uspio je Čakovec drugu četvrtinu odigrati u egalu, a taj period domaćini dobivaju s minimalnih 17:16 pa na poluvrijeme odlaze s +15.
 

Drugo poluvrijeme Hermes Analitica samo je povećavala svoju prednost, a kod Čakovca su jedino Luka Prprović i Matija Novak uspijeli donekle parirati raspoloženim domaćim košarkašima koji nakon 30 odigranih minuta imaju 28 koševa prednosti.
 

Hermes Analitica nije posustajala niti u posljednjih 10 minuta. Riješili su i taj period u svoju korist s uvjerljivih 11 poena razlike za konačnih +39.
 

Kod Čakovca najbolji Luka Prprović s 17 koševa, Matija Novak dodao je 15, a od ostalih nitko više od sedam koševa. Kod gostiju čak troje igrača s preko 20 koševa. Najbolji je bio bivši igrač Vindije iz Varaždina, Hrvoje Garafolić s 25 koševa dok su Ivan Penić i Julian Rajić dodali po 21 pogodak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije