Povratak Adrenalina

TRKAĆE MAŠINE Međimurski rally vraća se ovog vikenda u novom izdanju!

Ovog vikenda Autoklub BlackListed donosi treće izdanje Međimurskog Rallyja 2024

Nakon pauze od 17 godina, ovaj spektakl vraća se u žižu automobilističke scene te će osim adrenalina, ponuditi i dozu nostalgičnog šarma s prepoznatljivim stazama iz 2007. godine.

Povratničko izdanje, koje se održava ovog vikenda nosi u sebi veliku dozu uzbuđenja i očekivanja. Prvo je održano davne 2004., a drugo 2007. godine. Autoklub Blacklisted iz Belice odlučio je uz organizaciju kronometar natjecanja u svoj program uvrstiti i rally. U tome ima snažnu podršku Međimurske županije, grada Čakovca i općina Gornji Mihaljevec, Selnica, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri i Štrigova. Tehničku podršku u organizaciji daje Auto klub Delta iz Zagreba.

– Prijavljeno je čak 36 ekipa, što jamči dinamičnu i napetu konkurenciju. Ovogodišnji rally baziran je na stazama iz 2007. godine, samo je redoslijed malo pomiješan. Program započinje već u petak, kad će vozači imati priliku u civilnim automobilima proći staze brzinskih ispita pod nadzorom organizatora, istaknuo je Siniša Baksa, predsjednik Autokluba Blacklisted.

Glavni događaji odvijaju se u subotu, 4. svibnja, s ceremonijalnim startom u 13 sati u centru Čakovca (“kod vure”), dok prva etapa počinje u 15:01 također u Čakovcu. Druga etapa vozi se sljedećeg dana, u nedjelju, 5. svibnja, s ukupno tri staze: Gornji Koncovčak-Prekopa, Gornja Dubrava-Prhovec i Dragoslavec Selo-Prhovec. Cilj i podjela nagrada zakazani su za nedjelju u 17 sati u Hetelu Terme Sveti Martin.

Organizatori ističu da je vlastita sigurnost primarna. Mato Šebalj iz Delta kluba naglasio je važnost odgovornog ponašanja svih sudionika, uključujući suce, redare i gledatelje. Brzine koje vozači postižu zahtijevaju maksimalnu pažnju i poštivanje pravila kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika.

Evo kako se guštalo u Međimurju prije 17 godina

Ovim povratkom Međimurskog Rallyja, ljubitelji automobilizma imaju priliku uživati u jedinstvenom spektaklu brzine i vještine vozača, uz osiguranu sigurnost za sve prisutne. Očekuje se da će ovaj događaj ostaviti neizbrisiv trag u automobilističkoj povijesti regije i potaknuti buduće generacije vozača na nova dostignuća i uspjehe.

Sve gledatelje podsjećamo da automobilizam može biti opasan. Unatoč tome što poduzimamo sve razumne mjere opreza, nesreće se mogu dogoditi. Molimo vas da imate na umu da prisustvujete na vlastitu odgovornost. Molimo vas da slijedite upute službenih osoba događaja, volontera i policije kako biste osigurali vlastitu sigurnost i sigurnost drugih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije