IZVJEŠTAJ

ŽNK MEĐIMURJE U Čakovcu održana konferencija na temu Erasmus projekta

ŽNK Međimurje zajedno sa klubovima ASC Dream Team iz Bukurešta, Rumunjska te FC Pesch iz Pečuha, Mađarska provodi EU Erasmus + projekt koji se temelji na promociji i popularizaciji ženskog nogometa

Osnovni cilj projekta je kroz suradnju „Osnovne škole-Roditelji-Klub“ povećati broj djevojčica koje će se uključiti u nogometne aktivnosti.

Kroz provedbu projekta djevojčice i njihovi roditelji će se educirati o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima, poticati roditelje da se njihova djeca uključe u sportske aktivnosti te da ih dođu podržati na nogometnim utakmicama. Uz promociju i popularizaciju ženskog nogometa provodit će se i isticanje da nogomet nije samo muški sport.

U sklopu ovog EU projekta, proteklog vikenda (subota, 06. i nedjelja, 7. 4. 2024.) za igračice i roditelje održana je konferencija u Hotelu Park Čakovec.

Na konferenciji su uz veliki broj igračica i roditelja našeg kluba prisustvovali predstavnici partnerskih klubova ovog projekta iz Rumunjske i Mađarske.

Konferenciju su otvorili Mato Kljajić (Predsjednik ŽNK Međimurje), Josip Varga (predsjednik gradskog vjeća grada Čakovca) i Hrvoje Goričanec (direktor ŽNK Međimurje)

Kroz dva dana prisutnima su prezentirane vrlo zanimljive i poučne teme iz područja sporta,
Teme konferencije su bile slijedeće:

Subota 06.04.2024. MATEJ FIŠKUŠ, Sportski psiholog. Tema: Motivacija u nogometu

MONIKA VIDOVIĆ, dipl.ing.preh.teh. Tema: Izazovi u prehrani mladih nogometašica.

Nedjelja, 07.04.2024. SVEN PAL, dr. med. spec. dječje kirurgije. Tema: Ozljede djece sportaša

IVANA MARTINČIĆ, međunarodna nogometna sutkinja Tema: Nogometno suđenje posao ili hobi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije