CZK ČAKOVEC

OVO SE NE PROPUŠTA Glazbena ikona Chris Botti sljedeće srijede u Čakovcu

Nije šala iako možda tako zvuči, no Sting mu je doista rekao da će mu dati otkaz u njegovu bendu, zato što je vjerovao da Chris može postići puno više

I doista, danas je Sting gost na njegovim koncertima.

S Michaelom Bubléom razvio je dugogodišnju suradnju. Jednako tako i s planetarno poznatim Andreom Bocellijem. Jesmo li spomenuli veliku Barbru Streisand? Na Chrisovu velikom koncertu u Bostonu gosti su mu bili i Sting, i Yo-Yo Ma, i John Mayer, i Steven Tyler iz Aerosmitha.

Nastupao je čak i uz Franka Sinatru, a tome ne treba dodatnih komentara.

Chris Botti danas glasi za najprodavanijeg američkog instrumentalnog umjetnika. Dobitnik je prestižne nagrade Grammy, prodao je milijune albuma diljem svijeta. Velika je zvijezda, a najjednostavnije bi bilo reći da je svjetska faca. Cijenjen je po svojoj jedinstvenoj izvedbi i prekrasnom, svilenkastom tonu njegove ikonične trube.

U Čakovec stiže iz Beča, gdje ga večer prije ugošćuje prestižni Konzerthaus. A nakon Čakovca odlazi za Istanbul, potom gostuje u veličanstvenoj Operi u Dubaiju, a slijede i pariški La Cigale te londonski Barbican. I sami koncertni prostori dovoljno govore o kome je riječ. A među njih se, i to ne slučajno, 15. 5. smjestio i naš maleni Čakovec. A evo i zašto…

Zato jer se Čakovec, uz mnoge druge posebnosti i vrijednosti, na kulturno-turističkoj karti Europe želi predstaviti kao “Grad jazza”!

“Mi imamo i Porcijunkulovo, i Međimurski tradicijski fašnik, i Čakovečko ljeto, i Burger weekend…, ali ima Čakovec još brojne tradicije i resurse koje možemo predstaviti”, ističe Filip Horvat ispred Turističke zajednice Čakovca, koji stoje iza ove inicijative.

“Jedna od tih ideja je upravo i ideja o Čakovcu kao gradu jazza. Botti je međutim samo korak, a naša je intencija prije svega kroz tu ideju razvijati vlastite programe i proizvode, neke koje već imamo poput Jazz Faira Čakovec, Big Banda Čakovec, ljetne škole i seminara…, ali i druge koje još imamo priliku razviti”.

Ulaznica je još jako malo, stoga ih pronađite na poveznici: https://bit.ly/4cLzX9e.

Srijeda 15. 5. – svjetska zvijezda Chris Botti u “gradu jazza” Čakovcu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije