PLESALO SE I PJEVALO

FOTO Svečana priredba obilježila Dan mjesta Gornji Kraljevec

Danas, u Društvenom domu Gornji Kraljevec održana je svečana priredba povodom Dana mjesta Gornji Kraljevec, s početkom u 18 sati

Himnu je izvelo KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, otvarajući tako događaj s posebnom svečanošću.

Na samom početku, župan Matija Posavec istaknuo je u svom govoru ponos na postignuća Područne škole, udruge i zalaganje za kulturnu baštinu koje Gornji Kraljevec njeguje. Naglasio je važnost lokalne zajednice u očuvanju tradicije i promicanju kulture.

Načelnik općine Vratišinec, Mihael Grbavac, također je podijelio svoje misli s okupljenima. Uz čestitke za Dan Europe, naglasio je značaj ovog dana za Gornji Kraljevec te istaknuo uspjehe u kulturnom i društvenom životu mjesta.

Posebno je pohvalio izvrsnost u pjevanju te istaknuo doprinos lokalnih udruga i pojedinaca poput doktora Vinka Žganca.

Predsjednica Općinskog vijeća Vratišinec i predsjednica Vijeća mjesnog odbora, Milena Granatir, zahvalila je svima na sudjelovanju, podršci i velikom odazivu te također istaknula bogatstvo kulturne baštine općine.

U programu su sudjelovali učenici Područne škole Gornji Kraljevec, mješoviti pjevački zbor Dr. Vinko Žganec, (KUD Dr. Vinko Žganec Vratišinec te KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, predstavljajući širok spektar talenata i bogatstvo kulturne baštine mjesta.

Osim unutar dvorane, događaj je obogaćen prezentacijom streličarstva i renesansnih običaja od strane članova udruge oživljene povijesti Anno domini iz Koprivnice, dok je DVD Gornji Kraljevec demonstrirao rad s izolacijskim aparatima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije