neponovljiva generacija

UZ 30 GODINA KLUBA U Belici se okupila ‘zlatna generacija’ NK BSK, ostvarili povijesne rezultate za klub

Pod pokroviteljstvom Općine Belica, a nakon trideset godina, u Belici se ponovno okupila 'zlatna generacija' NK BSK Belica.

To je generacija koja je 1990. godine osvojila Ligu zajednicu općina Varaždin, KUP-Međimurja, Međužupanijski kup te jesenski naslov u tadašnje regionalne Zagrebačke lige.

Klub je tada bio i dobitnik priznanja postojećeg SFK općine Čakovec za momčad godine. Jedna od najvećih pobjeda u povijesti kluba bila je pobjeda u Kupu protiv tadašnjeg Varteksa iz Varaždina (2:1), a kojeg je vodio tadašnji trener Branko Ivanković.

Uvijek je dobro i korektno istaknuti ono što je povijesno činjenično vrijedno i dobro, pogotovo što su većinu nogometaša tadašnje “zlatne generacije” NK BSK Belica 1990. godine, sačinjavali igrači s beličkog područja. Ovaj rezultatski domet ostvaren je najvećim dijelom zahvaljujući izuzetno dobroj suradnji i prijateljstvu igrača, trenera i uprave, kao i njihovih sponzora u to vrijeme, a bio je to Josip Mihalković – Cinci.

Proslava je započela razgledavanjem novoizgrađene sportske građevine za udruge Općine Belice, dok su nakon minute šutnje za sve one kojih više nema među živima  prisutne pozdravili tadašnji predsjednik Drago Krnjak, sadašnji Muhamed Bajrić, ondašnji kapetan ekipe Ivan Buhin kao i Josip Freiler, sportski novinar koji je tada  pratio klub, a danas je član Etičkog povjerenstva HOO. Prisutnima se obratio i načelnik općine Belica Zvonimir Taradi, zaljubljenik u sport, posebno nogomet. Njemu  pripadaju i najveće zasluge što klub ima uzornu infrastrukturu. 

Potom je odigrana nogometna utakmica “zlatne generacije” sa sadašnjom klupskom  upravom. Završila je pobjedom generacije 1990. rezultatom od 3:1. Nakon susreta slijedilo je druženje uz domjenak i “čašicu razgovora” gdje su evocirane brojne uspomene neponovljive generacije. Druženje je proteklo u odličnoj atmosferi uz roštilj kojeg je pripremio Branko Mlinarić. Prijedlog generacije 1990. je da se od sljedeće godine ponovno pokrene Memorijalni turnir Franjo Herman Cuci  na spomen na njihovog suigrača koji je tragično stradao 1990. godine, a koji se je održavao od 1998. do 2002. godine.

Uz to igrači su poklonili tadašnjem predsjedniku Dragutinu Krnjaku i Josipu Mihaljkoviću prigodne poklone, dok se je tadašnji kapetan Ivan Buhin posebno zahvalio Zlatku Premušu, glavnom organizatoru ove proslave. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije