NOGOMET

NK GRANIČAR Prva noćna utakmica u Novakovcu

Minulog petka održano je otvorenje nogometnog igrališta NK Graničar Novakovec.

Za vrijeme ove nogometne stanke izazvane virusom značajno se poboljšala infrastruktura oko nogometnog terena pa je cijeli kompleks poprimio sasvim drugačiji izgled.

Od značajnijih ulaganja treba spomenuti sljedeće:
– završena je rasvjeta cijelog terena
– maknuta stara ograda i napravljena potpuno nova oko cijelog igrališta
– napravljene nove kućice za rezervne igrače i delegata
– postavljene nove zaštitne mreže iza golova
– uređen je pojas pored igrališta sa šumske strane površine oko 700 kvadratnih metara
– uređeno je pomoćno igralište od oko 5000 metara kvadratnih, na zapadnoj strani igrališta s automatskim navodnjavanjem gdje još predstoji sijanje trave kad se za to stvore povoljni uvjeti
– posađeno je preko 100 sadnica bora oko igrališta
– uređena je prostorija za delegata i za suce s novim tuševima
– izbetonirane su podloge za novo skladište i roštilj
Ukratko nastojali su se poboljšati uvjete za održavanje svih sportskih i nesportskih aktivnosti sportaša i ostalih sumještana, a naročito za rad s najmanjim kategorijama u sklopu Škole nogometa Dinamo-Zelenko. Sve ovo je zasluga zalaganja uprave, igrača i članova kluba, stoga se svima zahvaljuju, ali ne mogu da posebno ne spomenu trud, rad i zalaganje barem jednog od istaknutijih, a to je Antonio Drvoderić, koji je osobno proveo stotine sati na spomenutim aktivnostima.
Naravno, ništa od toga se ne bi moglo napraviti da nije bilo financijske investicije od strane Općine Podturen i podrške načelnika Perice Hajdarovića, čije investicije iznose oko 80% potrebnih sredstava. Ostalo su donacije sponzora, navijača i članova kluba. Tu treba spomenuti tvrtke Megrad 3B i Metallis iz Novakovca koje često uskaču prema potrebi s raznom pomoći i donacijom.
Zahvaljuju tvrtkama Megrad 3B (glavnom izvođači rasvjete) i Metallisu (glavnom izvođaču ograde) koji su pomogli da se ovi projekti mogu realizirati po minimalnim troškovima. Od ostalih tvrtki koje su sudjelovale u spomenutim radovima i velik dio su odradili donacijski, moramo spomenuti firmu Elektroinstalateri iz Čakovca koji su odradili veliki dio elektroinstalacijskih radova rasvjete, Unijabeton koja je dobavila beton za stupove rasvjete, Blažon mehanizacija iz Murskog Središća koja je izvela zemljane radove, Kabelmont iz Domašinca dao je dizalicu za podešavanje reflektora i Međimurski nogometni savez koji je financijski popratio dio uređenja prostorije za suce i delegata pa ovom prilikom zahvaljuju svima.
Posebno zahvaljuju najmlađim sumještanima, učenicima PŠ Novakovec, koji su se u velikom broju odazvali na sadnju stabala. Na ovom otvorenju prisutni su bili načelnik Općine Podturen  Perica Hajdarović i predsjednica vijeća Općine Podturen Mirjana Murk koji su se s par riječi obratili svima prisutnima.
Nakon uvodnog dijela i predstavljanja svih ulaganja u infrastrukturu, odigrana je prva noćna utakmica u Novakovcu, a protivnik je bila ekipa NK Mladost iz Dekanovca koja je u borbenoj utakmici pobijedila rezultatom 2:0.
Nakon utakmice navijači NK Graničara pripremili su oko 150 porcija gulaša za sve prisutne koji je nestao u vrlo kratkom roku. Glavni kuhari bili su Josip Orehov i Slavko Levačić (Dani).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije