PRIJELAZNI ROK

POVRATAK Grahovac odlazi iz Rijeke koja vraća svog klinca s posudbe – Međimurca Mateja Vuka

Vuk se tek treba dokazati i Bišćanu no prvi potez Rijekinog zimskog prijelaznog roka jako je znakovit

Srđan Grahovac više nije Rijekin igrač. Pregovori sa bosansko-hercegovačkim veznjakom koji je od početka ove godine u bijelom dresu igrao kao posuđeni igrač kazahstanske Astane nisu urodili dogovorom i Grahovac je od danas slobodan vratiti se u Astanu kako je prvotni ugovor i predviđao.

Hoće li Rijeka na zimski mercato da bi popunila svoj vezni red tek ćemo vidjeti, ali dvije su činjenice znakovite:

– od dolaska Igora Bišćana standardni duet u srcu veznog reda čine dvojica tehnički najjačih igrača, Pavičić i Lončar, Grahovac je ionako izgubio mjesto startera

– prije bilo kakve eventualne kupovine Rijeka se odlučila na ovaj potez: čim nije postignut dogovor s Grahovcem, sa posudbe u Interu vraćen je dečko iz vlastite škole nogometa, 18-godišnji veznjak Matej Vuk.

Dakle: kraj posudbe za stranca, povratak s posudbe vlastitog klinca. Jedna od rijetkih stvari koje od dolaska Damira Miškovića u Rijeku nije napravljena onako kako se planiralo jest implementacija riječke djece u prvu riječku momčad.

Osvajanje trofeja dosta je toga pokrilo, ali dugoročnom strategijom najavljeno je kako će se to promijeniti od naredne sezone, pišu 24sata.

Izgleda da se priča počinje mijenjati i ranije. Naravno, Vuk se tek treba dokazati i Bišćanu no prvi potez Rijekinog zimskog prijelaznog roka jako je znakovit.

Mladi Vuk nije riječki dečko od rođenja, ali na Kvarner je došao kao 14-godišnjak, iz Čakovca 2014., pa ga se komotno može smatrati i produktom Rijekinog omladinskog pogona. Inače, Matej je rodom iz Čehovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije