RUKOMET Zagrepčani uvjerljivo pobijedili slovački Tatran u varaždinskoj Areni

Iako su bili domaćini, rukometaši Zagreba susret 11. kola SEHA-Gazprom lige odigrali su Varaždinu i to u Areni Varaždin koja će za 30 dana ugostiti i jednu od skupina Europskog prvenstva. Igrači Zlatka Saračevića dobrom su igrom već u prvom poluvremenu stvorili solidnu prednost koja im je omogućila da stignu do svoje sedme pobjede i ostanu ispred Tatrana budući da je ovo bio susret četvrte i pete momčadi na tablici SEHA-Gazprom lige.

Susret Zagreba i Tatrana pogotkom za goste otvorio je Michal Kasal. No, Zagreb sjajno odgovara na njegov pogodak. Četiri uzastopna gola Zagrebaša brzo su anulirala minimalno vodstvo slovačke momčadi. Nakon rezultata 4:1 koji je postavio Zlatko Horvat, rukometaši Slavka Goluže pokušavaju uloviti priključak pa preko Tomasa Čipa u 13. minuti stižu na samo pogodak zaostataka (5:4). No, Lavovi ne dopuštaju preorket. Valentino Ravnić sa svoja je tri uzastopna pogotka donio Zagrebu vodstvo od pet pogodaka nu 18. minuti (9:4).

Zagreb je u tim trenucima igrao s igračem više nakon što je zbog prekršaja u kontri isključen hrvatski igrač u dresu Tatrana Leon Vučko. Tri minute kasnije Mario Vuglač zabija svoj treći pogodak i podiže Zagrebovu prednost na do tada rekordnih +6 (12:6). Tatran je izgledao pomalo neorganizirano te sporo što su posebice u napadu uspješno kažnjavali Saračevićevi igrači. U posljednjih par minuta Zagreb radi novu seriju i ponovo nošeni pogocima Ravnića završavaju poluvrijeme s visokih 17:10.

Matej Hrstić na samom početku nastavka podiže prednost Zagrebaša na +8 (18.10), ali Tatran kažnjava prvo opuštanje i s tri uzastopna pogotka smanjuje na 18:13. No, brzo su se Lavovi vratili na sigurnih sedam razlike u 42. minuti i tako mirno ušli u posljednju četvrtinu utakmice. No, nije ipak sve bilo tako. šest pogodaka prednosti iz 46. minute se u 49. prepolovilo. Ante Babić završio je seriju Tatrana koji je pokušavao uloviti Zagreb.

Međutim, Zagrebaši su igrali točno koliko im je trebalo te su na kraju pobijedili s 32:26. Najbolji među rukometašima Zagreba bili su Horvat sa sedam pogodaka i stopostotni Ravnić koji se u strijelce upisao šest puta. Vratarski duo Kastelic/Jović skupio je 11 obrana. Bruno Butorac bio je prvo ime Tatrana sa sedam pogodaka, a po četiri su dodali Kasal, Čip i Urban.

Zagreb u subotu 16. prosinca ponovo u Varaždinu dočekuje Vojvodinu. To je ujedno i posljednja utakmica Zagreba u SEHA ligi za 2017. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije