KARATE KLUB MIHOVIL PRELOG Uspješna 2017. godina

Karate klub Mihovil iz Preloga je ovu godinu zaključio uspješnim rezultatima i kvalitetno odrađenim treninzima – istaknuo je na početku godišnje analize rada glavni klupski trener Miljenko Krušelj. Dodao je kako tome najveće zasluge pripadaju Valentu Blažeki, predsjedniku kluba te trenerima Luki Marđetku i Nikoli Markanu, a tu je spomenuo i sebe.

Ovaj kvartet je zadovoljan i ponosan činjenicom što se svake godine sve više djece upisuje u karate klub jer su svjesni koliko je važno od najmlađih dana voditi zdrav način života i biti tjelesno aktivan, a što je u današnje vrijeme sve više u opadanju.

-Treninzi se održavaju dva put tjedno u večernjim terminima kada svi članovi svoje slobodno vrijeme provode na zabavan način, uz puno smijeha i zabave, ali istovremeno učeći se disciplini i tehnikama karate vještina. Najvažnije je da karatisti pročiste misli, izbace negativnu energiju, tugu ili ljutnju te nakon treninga izađu iz dvorane puni pozitivne energije i motivacije za daljnje školske aktivnosti i svakodnevne obaveze – ističe Krušelj i dodaje kako je početkom lipnja u dvorani Srednje škole Prelog njihov klub održao godišnje polaganje za pojaseve (Kyu zvanja) kojemu je pristupio 41 član.

Pobrojao je njegove osvajače pa su tako prvo učeničko zvanje, odnosno žuti pojas stekli: Tena Bašnec, Benjamin Muhadžić, Noa Pahek, Zorijan Talan, Lovro Bukal,Martin Kemec, Edvin Hržić,Magda Moharić, Marta Moharić, Luna Kočiš, Mateo Orehovec i David Bermanec. Narančaste pojaseve od tada mogu imati: Lana Pianec, Leonard Vojvoda, Jakov Petković, Jakov Glavina, Oliver Židov, Margareta Sinković, Lorena Šestak, Ivan Berljak, Ivana Pintarić, Leo Dolenec, Magdalena Grabant, Vilim Sokač i Florijan Gotal, a crvene: Fran Kemec, Patrik Faladžić, Marta Mustač i Marko Sokač.

Za zeleni pojas položili su: Lana Hižman, Mia Risek i Ema Klarić, a za plavi: Antonija Stančin, Lana Balog,Antonio Andročec, Fabio Gudlin i Leonard Kovač. Prvo nošenje ljubičastog pojasa su stekli Viktorija Horvat i Karlo Radiković.

Miljenko Krušelj


Polaganje je održano pred komisijom u sastavu: Miljenko Krušelj, nositeljem pojasa 4. dan, Majom Šestak, nositeljicom pojasa 1. dan, Nikolom Kovačićem, nositeljem pojasa 1. dan kao Lukom Marđetkom, vlasnikom istog pojasa.

Mjesec kolovoz klub koristi za poticanje aktivnog načina života i okupljanju građana u edukacijske i rekreacijske svrhe. Krajem toga mjeseca treneri Miljenko Krušelj i Luka Marđetko ostvarili su suradnju s Udrugom mladih Efekt te su u sklopu projekta Efektno i zdravo održali trodnevni tečaj samoobrane za žene što je završilo pozitivnim komentarima i pohvalama od strane polaznica raznih dobnih skupina kojima je ovo bila prilika da učine nešto za sebe, svoju sigurnost i samopouzdanje.

Taj isti mjesec održao se i 12. po redu Karate kamp pod stručnim vodstvom trenera te već tradicionalnim motom ‘Jedan manje na ulici, jedan više na treningu’. Kamp je bio namijenjen primarno djeci koja su nakon dugih ljetnih praznika imala priliku pripremiti se, kroz sportske aktivnosti i kretanje, za nove školske pobjede. U mjesecu rujnu održavali su se upisi u Karate školu pa tako klub sada broji još više mladih kojima u zdravom ozračju usađuje svima potreban sportski duh.

– Kroz čitavu godinu klub je sudjelovao na različitim natjecanjima na kojima su osvojili zapažene rezultate. Ovom prilikom bih posebno istaknuo sljedeće karatiste: Ivana Berljaka, Patrika Faldžića, Benjamina Muhadžića i Lanu Pianec, a riječi pohvale uputio bi i dobroj suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Preloga – istaknuo je Krušelj i dodao kako je klub je ovih dana izdao zidni kalendar za 2018. godinu u nakladi od 200 komada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije