ZA KADETE, JUNIORE I U21 U KATAMA

PRVENSTVO HRVATSKE Zlato, srebro i 5 bronci za Karate centar Šenkovec

Sjajni rezultati karatista na Prvenstvu Hrvatske

Ivanja Reka je prošlu subotu, 13. travnja 2024. bila domaćin PH za kadete, juniore i U21 u katama pojedinačno i ekipno. Iz Karate centra Šenkovec nastupilo je deset natjecatelja u pojedinačnim kategorijama i dvije ekipe.

U najbrojnijoj kategoriji (32 natjecateljice), kadetkinje pojedinačno, iz KC Šenkovec nastupile su: Ana Bađun, Lorena Mihalković, Bella Mikulić, Mia Sabol, Ena Rajković, Lara Jurčević, Tea Brinc, i Erika Grabovac. Najuspješniji nastup imale su Bella Mikulić i Lara Jurčević koje su izgubile od finalistica ove kategorije, a u repasažnim mečevima uspjele su izboriti brončana odličja. Belli je ovo prva državna medalja u pojedinačnoj konkurenciji službenih kategorija, a Lara je ponovila prošlogodišnji rezultat. Odličan nastup imala je i Lorena Mihalković, ali je izgubila meč za broncu.

Domagoj Miličević i David Faić u konkurenciji 16 kadeta imali su odlične nastupe. Nakon pobjeda u eliminacijskom dijelu natjecanja obojica gube polufinalne mečeve, ali u meču za medalju ostvaruju sigurne pobjede i osvajaju svoje prve pojedinačne medalje u kadetskoj konkurenciji. David je u svom debitantskom nastupu u kadetima na PH pokazao da se na njega mora računati u budućnosti, a Domagoj je nakon prošlogodišnjeg poraza za broncu ove godine pokazao napredak i uspio osvojiti odličje.

U ekipnoj konkurenciji kadetkinja i juniorki (djevojčice od 14 – 18 godina) nastupili smo s dvije ekipe. Ekipa KC Šenkovec 1 (Ana Bađun, Lorena Mihalković, Bella Mikulić i Tea Brinc) samo je potvrdila ono što smo priželjkivali. Nakon prošlogodišnjeg srebra cure odličnim nastupom u finalu pobjeđuju drugu klupsku ekipu, KC Šenkovec 2 (Lara Jurčević, Ena Rajković i Erika Grabovac).

Time još jednom dokazuju klupsku dominaciju u ovoj ekipnoj kategoriji na državnoj razini i ponovo ističemo najozbiljniju kandidaturu za odlazak na svjetsko prvenstvo koje će se tijekom listopada održati u Veneciji.

U kategoriji juniorki pojedinačno je nastupilo 15 natjecateljica. Erika Grabovac, Tea Brinc i Bella Mikulić nisu uspjele proći eliminacijski dio natjecanja. Lara Jurčević odličnim je nastupima izborila polufinalni meč u kojem ne uspijeva pobijediti, ali u meču za broncu pobjeđuje ovogodišnju predstavnicu na prvenstvu Europe, Katiju Šegavčić iz Osijeka i više nego zasluženo osvaja svoju drugu pojedinačnu medalju.

Trener Tihomir Grgić: Prošlogodišnje srebro i dvije bronce bile su rezultat koji smo priželjkivali ponoviti što u ovim kategorijama nije lako jer su vrlo brojne i kvalitetne. S ukupno sedam medalja i titulom državnih prvakinja te viceprvakinja moramo biti prezadovoljni jer do sada u povijesti kluba nikad nismo osvojili toliko medalja u kadetskoj, juniorskoj i U21 konkurenciji. Rezultat je tim veći jer je ovo bilo i bodovno natjecanje za odabir nacionalne selekcije koja će u listopadu nastupiti u Veneciji na prvenstvu svijeta. Stoga se nadamo da će na turnirima koji dolaze netko od naših pojedinaca ili ekipa uspjeti izboriti nastup.

Posebno bih istaknuo Davida Faića koji po godinama još nije kadet, ali je u svom prvom nastupu u starijoj konkurenciji uspio osvojiti medalju, više nego zasluženo. Nakon eliminacijskih mečeva i pobjeda, dvije klupske ekipe našle su se u finalu ekipne kategorije juniorki gdje zaista kvalitetom i pripadaju. Kad ovim rezultatima dodamo i novu titulu državne prvakinje (8. po redu) Inge Grgić iz Šenkovca u kategoriji U21 skromno ću reći da ćemo vrlo teško ponoviti ovaj uspjeh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije