MEĐIMUREC Viktor Kanižaj član hrvatske nogometne repke U-15

Pioniri hrvatske nogometne reprezentacije uzrasta (U-15) sudjelovat će na Prvenstvu Južne Amerike (Copa Américi) koje se od 5. do 19. studenog održava u Argentini.

Iz Europe tamo će biti još i reprezentacija Češke. HNS je u objavio popis igrača koji će na daleki put 1. studenog. Među njima je 15-godišnji Viktor Kanižaj, mlada nogometna nada iz Donjeg Mihaljevca, igrač GNK-a Dinamo Zagreb koji je nakon domicilne Drave bio igrač ŠN Međimurje Čakovec odakle ga je put odveo u zagrebački Dinamo gdje se nalazi gotovo tri godine.

Izbornik reprezentacije je Mladen Ivančić koji je za tu akciju pozvao trinaest igrača GNK Dinamo, dvojicu iz NK Lokomotiva Zagreb i Istra 1961 iz Pule te po jednog igrača iz nogometnih klubova Šibenik i Osijek.

Ždrijeb faze po skupinama smjestio je Hrvatsku u skupinu B s Brazilom, najuspješnijom reprezentacijom i braniteljem naslova, potom Ekvadorom, Bolivijom, Peruom i Venezuelom. U skupini A nalaze se Argentina, Češka, Urugvaj, Kolumbija, Paragvaj i Čile.

Prve dvije momčadi iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni nakon 1. siječnja 2002.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije