ŠRD KLEN Seniorke nominirane za najsportašice Međimurja

Športsko ribolovno društvo Klen iz Svete Marije nominiralo je svoje seniorke ekipno i pojedinačno za izbor najboljeg sportaša i sportske ekipe Međimurja za prošlu godinu. Riječ je o sportsko natjecateljskom ribolovu u disciplini lov ribe udicom na plovak.

Savez ŠRD, svake je godine organizator Kupa za područje Međimurske županije. Na tom kupu sudjeluju sve kategorije natjecatelja u ekipnom natjecanju za Kup Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Na tom kupu, ŠRD Klen je sudjelovao s ekipama u svim kategorijama, njih šest, među njima i ekipa seniorki. Seniorke su bile prve od dvije ekipe i stekle pravo direktnog sudjelovanja na Završnici Kupa.

Završnica Kupa održana je u Međimurju, domaćin je bio naš savez. Natjecanje traje tri dana, jedan dan treninga i dva dana natjecanja. Uvjeti baš nisu bili idealni zbog velikog vodostaja rijeke Mure, no to nije smetalo njihovoj ekipi seniorki. Prvog dana bile su prve, a drugog natjecateljskog dana druge, ukupno su ostvarile 14 bodova i plasman na prvo mjesto od 11 ekipa.

U pojedinačnoj konkurenciji osvojene su dvije medalje. Ivanka Škoda je pojedinačna pobjednica Kupa, dok je Paula Pongrac osvojila treće mjesto. Natalija Žganec također je bila u samom vrhu, zauzela je 4. mjesto.

U ligi seniorki HŠRS, ove je godine sudjelovalo 8 ekipa. Ekipa Klena je s 12 bodova uvjerljivo zauzela 1. mjesto, imala je 12 bodova više od drugoplasirane ekipe. Za ekipu su nastupale Paula Pongrac, Ivanka Škoda i Natalija Žganec.

Kapetani su bili Stjepan Pongrac, Miroslav Škoda i Vladimir Žganec. Od 8 kola natjecanja, koja su se održala na 4 natjecateljske vode, seniorke su osvojile 6 prvih mjesta, jedno drugo, a jednom su bile četvrte.

U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je 1. mjesto (Paula Pongrac s 18 bodova i osvojenih 7 sektorskih medalja), 2. mjesto (Ivanka Škoda s 21 bodom i osvojenih 6 sektorskih medalja) te 6. mjesto (Natalija Žganec s 27 bodova i osvojenih 5 sektorskih medalja).

U ligi je nastupilo 28 natjecateljica. U reprezentaciji Hrvatske za nastup na svjetskom prvenstvu u 2017. godini koje će se održati u Mađarskoj, sudjelovat će sve tri spomenute natjecateljice. U 2015. godini u reprezentaciji Hrvatske na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Belgiji, sudjelovale su Paula Pongrac i Ivanka Škoda.

U 2016. godini u reprezentaciji Hrvatske na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Španjolskoj, sudjelovale su Ivanka Škoda i Natalija Žganec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije