Na Kupu ulovljeno 300 pastrva: Klenu iz Svete Marije treće mjesto

Članovi ŠRD-a Klen iz Svete Marije u subotu, 4. travnja na tamošnjem drenažnom jarku organizirali su 10. Kup međimurske pastrve, međunarodno natjecanje koje je održano pod pokroviteljstvom Zajednice Alpe – Adria.

Na ekipnom natjecanju u lovu pastrva umjetnm mamcima sudjelovalo je 13 ekipa. Lovilo se u tri sektora, a svaka ekipa je imalo po jednog natjecatelja u jednom sektoru. Ovo natjecanje je tradicionalno, sada je održano već deseti puta i organizira se uz uskrsne blagdane.

Blagdani su ove godine bili u ranijem proljetnom terminu, pa vremenske prilike i nisu bile baš naklonjene natjecanju i nisu pogodovale brojnijem ulovu pastrva. Bez obzira na sve uvjete natjecatelji su ipak odradili svoj dio, a svoj dio odradio je i organizator natjecanja. Natjecanje je prošlo u najboljem redu, ulovljeno je oko 300 pastrva, manje nego proteklih godina. Iz Hrvatske je sudjelovalo 10 ekipa, a iz drugih džava nastupile su ekipe iz Slovenije, Mađarske i Moldavije (mješovita ekipa).

U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa iskusnih natjecatelja ekipe TDZ iz Varaždina, druga je bila ekipa Ponton 21 iz Ogulina, sastavljena od reprezentativaca Hrvatske, dok je treće mjesto osvojio domaćin natjecanja – ekipa Klena iz Svete Marije. U pojedinačnoj konkurenciji rezultati su se ocjenjivali na način tko je bio najbolje plasirani u pojedinom sektoru.

Tako su i plasirani: prvo mjesto Mihael Hunjadi iz ekipe Glista je zakon iz Rasinje sa 4,5 boda i ulovljenih 25 pastrva, drugi je bio Dubravko Fajt iz pobjedničke ekipe TDZ Varaždin sa 7,5 boda i 17 ulovljenih riba, treće mjesto osvojio je Zdravko Jurjević iz ekipe ŠRK Šoderica iz Koprivnice sa 13.5 boda i ulovljenih 12 pastrva. Ekipe su primile pehare i medalje koje je osigurao pokrovitelj Zajednica za sportski ribolov Alpe – Adria, a domaćin je još svakoj ekipi poklonio prigodne poklone donatora.

Nagrade pojedincima u vidu medalja osigurao je pokrovitelj Alpe – Adria, Turistička zajednica Međimurske županije osigurala je svoje prigodne poklone, Općina Sveta Marija kao nagradu dala je Svetomarsku čipku i kišobrane, a poklone su još pripremili Zagrebačka pivovara i organizator natjecanja, Klen iz Svete Marije također razne poklone.

Svoj doprinos u ovom natjecanju dao je i Hotel Golf iz Donjeg Vidovca. Nagrade najboljima su uručili predsjednik Alpe – Adria za Hrvatsku, Matija Panić, načelnica općine Sveta Marija, Đurđica Slamek i predsjednik Klena, Dragutin Peter. Sve ekipe, a naročito ekipe iz drugih država zahvalile su se na domaćinstvu i dobroj organizaciji ovog natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije