ŠRD KLEN Rezultati su, već drugu godinu zaredom, vrhunski za klub

U nedjelju, 19. veljače u prostorijama vatrogasnog doma u Svetoj Mariji lanjske godišnje rezultate sumirali su članovi ŠRK ‘Klen’ Sveta Marija. O radu kluba govorio je Antun Kedmenec, predsjednik, a o natjecateljskim rezultatima Igor Mihalac, predsjednik Natjecateljske komisije.

Lani je u rad kluba bilo uključeno 189 članova, od čega je 8 bilo pridruženih. Svi oni su ostvarili 1000 sati volonterskog rada. Nabrajajući aktivnosti po mjesecima, razvidno je kako je članstvo bilo aktivno tijekom cijele godine, a aktivnosti nisu bile vezane samo u njihovu primarnu djelatnost već je njihova djelatnost bila vidljiva i u drugim porama mjesta.

Osvrnuvši se na lanjski ožujak, Kedmenec je istaknuo:Zima je bila blaga, kormorani nisu napravili velike štete u drenažnom jarku, pastrva je bilo puno. Na otvorenje ribolova (1.3.), prvog je dana došlo više od 100 ribiča. Prodali smo dosta dnevnih i godišnjih dozvola. U domu je bilo prigodno druženje. Održano je klupsko natjecanje u lovu pastrva – tim riječima je najavio sezonu ribolova. Dodao je kako je poribljavanjem u drenažni jarak HE ‘Dubrava’ pušteno i 150 kilograma potočne pastrve.

Istaknut je 1. svibnja kada klub otvara vrata svoga bistroa u kojem počinje raditi jedna zaposlena osoba, a što traje do kraja rujna. Prije i kasnije od spomenutih datuma na fiskalizaciji u bistrou rade ovlaštene osobe kluba.

S ponosom je istaknuo dvodnevnu turističku- sportsku manifestaciju ‘Ljeto ribe uz Dravu’. Uz tu manifestaciju održana su razna natjecanja. Prvog dana održan je Ožujsko fiš i Ribički kup, natjecanja pod pokroviteljstvo Ožujske pivovare. Iz ovih natjecanja najbolje ekipe plasirale su se u finalno natjecanje koje je održano u Osijeku. Drugog dana manifestacije održan je pojedinačni Kup Velika nagrada Svete Marije.

– Drugog dana nas i vrijeme nije baš poslužilo, nismo bili zadovoljni s ostvarenim prometom manifestacije. Na manifestaciji je već tradicionalno bilo prikazano kulturno dobro Svete Marije. Zahvaljujemo svih udrugama i pojedincima koji sudjelovali sa svojim prilozima i programima. Uz ponudu riba, besplatnog fiš paprikaša, raznih napitaka posjetitelji su se dobro zabavljali uz prigodnu tamburašku i limenu glazbu, prvog dana posjetitelje je zabavljao Drele, a u ocjenjivanju fiš paprikaša sudjelovao je Bebi Duks – istaknuo je predsjednik za kraj dodajući:

– U 2016. godini, u dijelu financijskog poslovanja, Klub je počeo svoju financijsku konsolidaciju, koja će se produžiti i na 2017. godinu. Rezultati su, već drugu godinu zaredom, vrhunski za klub. Izuzetne rezultate postigla je ekipa seniorki, još jednom čestitke na tome. Za nastupe u reprezentaciji Hrvatske na svjetskim prvenstvima ostvarilo je 6 natjecatelja, čestitke također upućujem i njima.

Na kraju bih se želio zahvaliti svim članovima koji su u bilo kojem djelu sudjelovali u realizaciji svega navedenog. Zahvaljujem se i svim donatorima, fizičkim i pravnim osobama, molim ih da nam i u ovoj 2017. godini također pomažu.

Impozantni su natjecateljski rezultati koje je iznio Mihalac. Filigranskom preciznošću pobrojao je nastupe i najbolje rezultate u društvenim natjecanjima, natjecanjima za Kup Hrvatske-ekipno, međunarodna natjecanja, prvenstvo HŠRS-a, prvenstva u ligama SŠRD MŽ i kup natjecanjima u organizaciji kluba. I za kraj, šećer na kraju.

Mihalac je s ponosom istaknuo kako su se kroz ta natjecanja iznjedrilo čak šestero reprezentativaca. Na svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak, a na osnovu rezultata iz prethodne godine, mladež, Santa Justa i Coruche (Portugal) nastupila je Marijana Mutak U-20 osvojivši 49. mjesto, Mihael Pongrac U -25 14. mjesto. Kod seniorki su na Svjetskom prvenstvu u španjolskoj Meridi bile Ivanka Škoda 58. mjesto i Natalija Žganec 79. mjesto, dok je na Trećem svjetskom prvenstvu u lovu predatora s obale umjetnim mamcima u slovačkoj Žilini njihov član Mirko Hanžeković bio rezervni natjecatelj.

Ove godine će iz njihovih redova reprezentativne boje braniti seniorke Ivanka Škoda, Paula Pongrac i Natalija Žganec. One su bile i osvajačice prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji na prvenstvu Prve lige HŠRS. U kategoriji U-15 natjecat će se Marko Golubić, U-25 Mihael Pongrac i lovom predatora Mirko Hanžeković.

U planu rada za ovu godinu naznačen je kontinuitet rada i aktivnosti, a prioritet će im biti obilježavanje 40. rođendana u mjesecu srpnju. – Vaši rezultati sve govore. Vi ste udruga kojom se svi Svetomarščani moraju ponositi – bila je poruka općinske načelnice Đurđice Slamek.

Sa skupa je upućen zahtjev prema SŠRD MŽ da se za dopredsjednika ove asocijacije umjesto Miljenka Perka, koji je na funkciju podnio ostavku, kandidira njihov član Dragutin Kedmenec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije