SRK KLEN SVETA MARIJA Treću godinu za redom vrhunski rezultati

– U 2017. godini u dijelu financijskog poslovanja, Klub je počeo svoju financijsku konsolidaciju, koja će se produžiti i na 2018. godinu. Rezultati su, već treću godinu zaredom vrhunski za klub. Izuzetne rezultate postigle su ekipe seniorki, kadetkinja i juniora, još jednom čestitke svima. Čestitke svima i za značajne pojedinačne rezultate te za nastupe u reprezentacijama Hrvatske na svjetskim prvenstvima.

Na kraju se želim zahvaliti svim članicama i članovima koji su u bilo kojem djelu sudjelovali u realizaciji svega navedenog. Zahvaljujem se i svim donatorima, fizičkim i pravnim osobama, ujedno ih molim da nam i dalje pomažu. Zahvaljujem se i medijima koji nas stalno prate i objavljuju naše rezultate – istaknuo je Antun Kedmenec, predsjednik SRK Klen Sveta Marija u subotu, 17. veljače na godišnjoj izvještajnoj skupštini kluba.

Potom je po mjesecima nabroji aktivnosti koje su provodili, a njih je bilo napretek. Posebno je istaknuo mjesec studeni kada je klub na svečani način proslavio 40. rođendan.

– Proslava 40 godina rada održana je 17. studenog u sali društvenog doma uz veliki broj članova, gostiju i uzvanika. Podneseni su podaci o radu i natjecanjima za tih 40 godina. Potpisali smo i Povelju prijateljstva s ribolovnim klubom Smuđ iz Križnice. Na proslavi su predstavljeni osnivači, svi predsjednici i svi reprezentativci kluba. Podijelili smo prigodna priznanja i zahvalnice.

Predsjednik HŠRS Vladimir Sever podijelio je pojedinačna priznanja zaslužnim članovima. Prigodni domjenak pripremili smo u suradnji s ribolovnim klubom Smuđ iz Križnice. Ovdje se moram zahvaliti Općini Sveta Marija za dotaciju financijskih sredstava za organizaciju ove proslave, zahvaljujemo se i donatorima na potpori u troškovima ove proslave – podvukao je Kedmenec.

Istaknuo je tradicionalna domaćinstva svih vrsta ligaških natjecanja, kulturno-zabavnih manifestacija kao i uključivanje u sve općinske akcije i manifestacije. U 2017. godini klub je brojio 172 člana, a što za 17 manje u odnosu na godinu ranije, a po broju prodanih dozvola zadržali su 5. mjesto od 36 ribolovnih udruga u Međimurju. U brizi za riblji fond istaknuo je kako je izvršeno poribljavanje u drenažni jarak HE Dubrava 150 kilograma potočne pastrve.

– Komisija za natjecanje izvršila je sve zadane aktivnosti iz plana za 2017.god. Većina tih aktivnosti odvijala se na planu pripreme natjecanja, nabavku i pripremu hrana i mamaca, organizaciju prijevoza na natjecanja, uređenje staze za natjecanje, evidenciju rezultata i pronalaženje sponzora i donatora – rekao je dopredsjednik kluba Dragutin Peter, u ime odsutnog predsjednika Komisije Igora Mihalaca.

U natjecateljskoj sezoni 2017. pripremili smo i sproveli sljedeća natjecanja: Kup Međimurske pastrve Alpe-Adria (lov pastrve varalicom), ekipno i klupsko za kategoriju seniora, juniora, kadeta i kadetkinja, klupsko natjecanje u lovu ribe udicom na dno, spin i muha natjecanje, domaćini prve lige HŠRS-a u lovu ribe seniorke, domaćini prve lige HŠRS-a u lovu ribe seniori, domaćini druge međimurske lige dva kola i kolo lige veterana, pojedinačno otvoreno prvenstvo Velika nagrada Svete Marije, ekipno natjecanje prijateljstva, domaćini apsolutnog prvenstva Međimurja, domaćini završnog kola lige mladeži Međimurskog saveza.

Moramo spomenuti da mnogi naši natjecatelji i ekipe u svim kategorijama sudjeluju i na raznim pojedinačnim i ekipnim kup natjecanjima kod prijateljskih ribolovnih udruga – rekao je podnositelj izvješća i dodao:

– I na kraju u ime Natjecateljske komisije još jednom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli što smo izvršili planirani obim natjecanja u 2017. godini i što smo ponovno uspjeli postići izuzetne rezultate za tako mali klub. U 2018. godini smo nositelji kvalitete za mladež u Međimurskoj županiji. U Svetoj Mariji se moramo ponositi ovakvim rezultatima. Poduži bi bio spisak svih postignutih rezultata, no ipak treba istaknuti nastupe u reprezentaciji Hrvatske u 2017. godini.

Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak – mladež, Irska
Karlo Strbad (U – 15 ) 37. mjesto
Mihael Pongrac (U – 25 ) 51. Mjesto

Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak – seniorke, Mađarska
Paula Pongrac 4. mjesto
Natalija Žganec 11. mjesto
Ivanka Škoda 25. mjesto

Pravo nastupa u reprezentaciji Hrvatske u 2018.godini steklo je 5 natjecatelja: seniorke Ivanka Škoda, Paula Pongrac i Natalija Žganec, U-15 –Karlo Strbad i U-25 – Mihael Pongrac.

Kako u 2018 ? Programsko-planski zadaci zadržat će kontinuitet aktivnosti, a od većih investicija izdvojena je adaptacija krovišta klupskog doma.

Skupština bira i mijenja članove Upravnog odbora. U Upravnom odboru umjesto Želimira Pavlica izabran je Dinko Golubić. Doći će i do zamjena u komisijama, a to će na prvoj sjednici napraviti Upravni odbor što je u njegovoj ovlasti.

Godišnji skup su uveličali predstavnici mjesnih udruga, okolnih srodnih društava, prijateljskog društva iz Križnice dok su Općinu Sveta Marija zastupali načelnica Đurđica Slamek i njezin zamjenik Ivica Kočiš, a skup je uveličao i mjesni župnik vlč. Pavao Markač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije