Održan 11. BIMEP: I ovogodišnja manifestacija je uspjela!

I ove je godine održana manifestacija BIMEP. Manifestacija se održala u nedjelju 17. travnja 2016. godine od 9 do 18 sati i to jedanaesti puta za redom (od 2006. godine).

Naše zeleno Međimurje još se jednom pokazalo kao idealan kraj za biciklizam, kako zbog svoje reljefne raznolikosti, tako i zbog svoje veličine, jer duljina staze koja povezuje sve punktove iznosi više od 150 km, što je izazov i za zahtjevnije bicikliste-rekreativce.

>>> Fotogalerija s BIMEP-a 2016. u Čakovcu

>>> Fotogalerija s BIMEP-a 2016. u Donjem Međimurju

Zahvaljujući prekrasnom sunčanom danu, iako malo vjetrovitom, te rastu popularnosti biciklizma u Međimurju, na međimurskim cestama bilo je preko 3000 biciklista. Manifestacija je ispunila svoje ciljeve, a to su popularizacija biciklizma kao jednog od najzdravijih sportova, te ukazivanje na važnost redovne tjelesne aktivnosti (i poticanje na istu) u cilju očuvanja ljudskog zdravlja.

Alan Resman, kao jedan od organizatora, nam je u telefonskom razgovoru rekao:

‘Ovogodišnjim BIMEP-om smo jako zadovoljni. Može se reći da je broj sudionika prešao 3000, a točnu brojku ćemo znati nešto kasnije. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih, odnosno bilo je samo par lakših padova (tj. nije bilo potrebe za intervencijom hitne pomoći niti Gradskog društva Crvenog križa). Bilo je 25 intervencija vezanih za kvarove na biciklima – gume, lanci… Sudionici su stigli iz drugih županija, pa čak i država. Imamo informaciju da je bio i jedan Francuz! Pohvale stižu sa svih strana, pa možemo reći da je i ovogodišnji BIMEP uspio.’

Više detalja o samoj manifestaciji donosimo tijekom tjedna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije