policija i bimep

VELIKA FOTOGALERIJA Biciklom u prometu: Međimurski plavci na ‘BIMEP-u’

Posebna pažnja posvećena je djeci i mladima s poteškoćama u razvoju te njihovim obiteljima

Jučer, 28. travnja u prijepodnevnim satima preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec tijekom održavanja sportsko-rekreacijske manifestacije “BIMEP” proveli su preventivnu akciju “Biciklom u prometu”. Preventivne aktivnosti provedene su na čakovečkom Trgu Republike te na punktovima u Donjem Kraljevcu, Prelogu i Orehovici.

Ovakve i slične aktivnosti usmjerene su biciklistima s ciljem skretanja pozornosti na zakonsku i sigurnosnu potrebu poštivanju prometnih propisa (nošenje zaštitne kacige, ispravnost bicikla, kretanje po kolniku i dr.) kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Informativni punktovi, uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, uspostavljeni su kako bi se svim posjetiteljima prezentirao preventivni rad policije. Vozačima bicikala podijeljeni su razni promotivni materijali, kao i edukativni letci pribavljeni sredstvima Vijeća za prevenciju Grada Čakovca i Međimurske županije te Policijske uprave međimurske (reflektirajuće trakice, prsluci, razni privjesci i torbe).

-Posebna pažnja posvećena je djeci i mladima s poteškoćama u razvoju te njihovim obiteljima. Svi zajedno u sklopu projektnih aktivnosti “No boundaries” sudjelovali su na ovogodišnjem “BIMEP-u”. O njihovoj sigurnosti, kao i sigurnosti drugih sudionika biciklijade brinuli su motociklisti iz Postaje prometne policije Čakovec.

Prometnim preventivcima na Trgu Republike priključili su se i preventivci iz Policijske postaje Čakovec koji su građanima predstavili preventivne akcije “Zajedno do veće sigurnosti”, “Zaštitimo svoj bicikl” te preventivnu nacionalnu kampanju “Web heroj”. Ujedno, svi zainteresirani mladići i djevojke upoznati su objavljenim natječajima za zanimanje policajac/policajka – kažu u policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije