svečana obljetnica

FOTO Obilježena godišnjica Graditeljske škole- Damir Srnec:’I mi mali se borimo da izraste nešto veliko na području graditeljstva’

Graditeljska škola Čakovec svečano je, u predvorju dvorane GOC-a proslavila svoj dan

Školski zbor je na početku svečanosti izveo himnu, da bi potom sve okupljene poozdravio Damir Srnec, ravnatelj škole.

-Graditeljska škola Čakovec više od 60 godina nositelj je tradicijskog graditeljstva u Međimurskoj županiji, mogu reći u cijeloj Hrvatskoj, Europi i u svijetu. Tu su se školovali povijesno važni stručnjaci u nekadašnjem građevinskom kombinatu Međimurje u kojem je bilo nekada 7 tisuća zaposlenih. Nažalost takvih kombinata više nema, no to ne znači da se nećemo boriti i mi mali da izraste nešto veliko na području graditeljstva i svih ostalih područja života i rada. Graditeljska škola Čakovec broji 589 učenika, 11 nam fali do onih čarobnih 600 da dobijemo tražena zapošljavanja. Upisujemo 21 zanimanje u 6 obrazovnih sektora. Nismo mala škola, ovo nije samo Graditeljska škola Čakovec, već i škola za umjetnost i za multimediju. – rekao je ravnatelj u svom govoru.

Okupljene je potom pozdravila i gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini -U ove tri godine otkada sam gradonačelnica puno toga se maknulo u odnosu Grada Čakovca i Graditeljske škole, puno stvari smo odradili, puno je zadataka i izazova pred nama. Moram izraziti veliku zahvalnost na suradnji i doprinosu svih djelatnika Graditeljske škole, ali i svih učenika koji se aktivno uključuju u sve naše ideje koje želimo promovirati u samom gradu. Ono što bih željela napomenuti, je da Ustanova funkcionira ako u njoj funkcioniraju svi kotačići, od onog najvišeg do onog najnižeg i naravno da su tu onda i naši učenici koji su zadovoljni s radom profesora. Mislim da se svake godine ovaj program povećava gdje školujemo i pripremamo našu djecu za tržište rada. Teško je stvarati obrtnike, tehničare u vrijeme kada je gospodarski sustav na razini koja nije baš optimistična, no moramo stvarati djecu koja će ostati u ovom gradu i u ovoj županiji. – dodala je gradonačelnica.

Prisutnima se potom obratio i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, a čestitkama se pridružio i župan Matija Posavec.

Program su vodile učenice 2. razreda Magdalena Cmrečak i Hanna Mesarić, dok je u popratnom programu pjevala Laura Kramar. Učenici iz Učeničkog doma su izvezli zanimljiv igrokaz, a budući da se u ovo vrijeme obilježava i obljetnica pogibije Zrinskih i Frankopana, uprizorili su i dramu ‘Urotnici’ Mire Gavrana koja tematizira posljednju noć pred pogubljenje. Izloženi su i radovi učenika, a pred školom je prikazan i rad na lončarskom kolu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije