BOGAT PROGRAM

VELIKI KONCERTI Urban i Gibonni uskoro stižu na Dane Grada Čakovca

Danas, 10. svibnja u Caffe baru Bedem (u Starom gradu) s početkom u 12 sati, održala se konferencija za novinare na kojoj su najavljeni glazbeni izvođači i bogati programski sadržaj u sklopu 'Dana Grada Čakovca 2024.'

Na samom početku, obratila se gradonačelnica Grad Čakovca Ljerka Cividini.

– Pred nama je 30. rođendan Grada Čakovca. Uz jubilarni rođendan, imamo različite obljetnice. Tako imamo 30 godina Udruge mažoretkinja i 50 godina našeg suorganizatora Perutnine Ptuj koja će organizirati jedan dio proslave. Također, imamo i 50 godina naše kultne grupe ‘Demoni’ koja je obilježila godine mnogih odrastanja, od 60.-ih do 80.-ih. Vjerujem da je to višnja ili šlag na torti velikog rođendana.

– Ove godine je 445. godina kad je Luj 4. Zrinski dao povelju Gradu Čakovcu o važnom trgovačkom središtu gdje se prvi put spominje Grad Čakovec kao grad. Imat ćemo još jednu obljetnicu uz postavljanje spomenika Luju Zrinskom. Otvorit ćemo spomen ploču obitelji Legenstein koja će biti postavljena na gradskoj Kafani u suradnji s našim muzejom Grada Čakovca koji također ove godine slavi 70. rođendan, istaknula je gradonačelnica Cividini.

Što se tiče glazbenog programa, 30. svibnja na Trg Republike dolazi Urban, a 31. svibnja Gibonni. Lijepe vijesti za Međimurje, bit će veselja.

Svečana sjednica Grada Čakovec održat će se 29. svibnja u 12 sati u CZK Čakovec.

Također, 29. svibnja u CZK Čakovec bit će održan veliki koncert, ‘Još jednom reci da me voliš, prijatelji sviraju Demone’, gdje će nastupati naši poznati međimurski glazbenici.

Obratio se i jedan od prvih članova glazbenog sastava ‘Demoni’, Dražen Videc.

– U ime svih članova sastava Demoni, ja se zahvaljujem Gradu Čakovcu na ovom velikom priznanju.

Videc se prisjetio starih dana u Međimurju, organizacijskim vještinama u to vrijeme, sastavu Demoni i njihovim uspjesima, zabavama ali i stilu življenja.

Povodom Dana Grada Čakovca, naravno da će biti organiziran i bogati sportski sadržaj. Očekujte svašta zanimljivog!

Na današnjoj konferenciji za novinare, obratili su se: gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, jedan od prvih članova sastava Demona Dražen Videc, organizator koncerta Demona Miljenko Ovčar, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec i Ana Sedak Keglević, direktorica marketinga Perutnine Ptuj Pipo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije