Pčelarstvo u OŠ Gornji Mihaljevec

>> Pčelarstvo u OŠ Gornji Mihaljevec

S ciljem upoznavanja vrijednog i važnog života pčela 24. listopada održano je u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec predavanje na temu “Pčelarstvo”. Izrazito zanimljivo i poučno predavanje održao je predsjednik pčelarske udruge “Agacija”, gospodin Branko Lipić. Gospodin Lipić upoznao je učenike s osnovama pčelarenja ali i s zanimljivim činjenicama o pčelama. Da bi sve bilo još zanimljivije, učenici su imali priliku isprobati zaštitna odjela te su vidjeli pčelinju košnicu uživo.

S uzbuđenjem i željom da naučimo još više posjetili smo i sajam pčelarstva “Sivka 2014” u Varaždinu. Tamo su nas dočekali predstavnici udruge “Agacija” koji su nas proveli po sajmu i upoznali s radom pčelara.

Na sajmu smo mogli vidjeti izlagače proizvođače meda, propolisa, peluda, zaštitnih odijela te drugog pčelarskog pribora. Najviše naše znatiželje privukle su žive pčele u košnici gdje smo svi veselo i znatiželjno tražili maticu. Posebno nas se dojmila izložba košnica pletara iz raznih zemalja.

Osim što smo upijali nove informacije uživali smo i u degustaciji meda te finih medenjaka. Na kraju smo ponosno zaključili da su nam pčele izrazito važne u ekologiji, za oprašivanje te za zdravlje čovjeka. (Andrijana Perčić, prof.biologije i kemije)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije