Zadruga “Fijolica” nagrađena “Najproizvodom” na državnoj smotri

Nakon županijske smotre učeničkih zadruga, održane u travnju u Čakovcu, odabrane su školske zadruge – “Fijolica” iz Centra za odgoj i obrazovanje te “Kušlec” iz OŠ Kuršanec koje su sudjelovale na Državnoj smotri učeničkog zadrugarstva održanoj 23. i 24. svibnja u Boćarskom domu u Zagrebu.

Državna je smotra natjecanje na koje se plasiraju najbolje zadruge iz svih hrvatskih županija. Učenička zadruga “Fijolica” svojim radom i inovativnošću svake godine “zaradi” nastup na državnoj smotri. Ove je godine zadruga ponovila svoje najveće uspjehe te je ponovno dobila iznimno priznanje – “Najproizvod” – koje se dodjeljuje najboljim proizvodima hrvatskog učeničkog zadrugarstva.

Najproizvodom je ocjenjeno cvijeće koje zadrugarke i zadrugari proizvode iz gline. “Fijolicu” su u Zagrebu predstavljali mladi članovi Alenka Oršoš i Matej Recek te njihovi voditelji Goran Brlek, Mirna Lučin i Željka Vidović. Voditeljica zadruge, Dragica Benčik, radila je u sastavu državnog povjerenstva za ocjenu nastupa pojedine zadruge, naravno ne ocjenjujući nastup “Fijolice”. Državna je smotra trajala dva dana.

Smotru organizira Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva, pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje. Prvi je dan smotre izložbeni, dok je drugi dan prodajni. U subotu su, drugog dana trajanja, smotru posjetili i članovi više školskih zadruga iz Međimurske županije. Županija međimurska je organizirala autobusni prijevoz za sve mlade zadrugarke i zadrugare koji su željeli posjetiti smotru i uživo vidjeti proizvode i rad najboljih hrvatskih učeničkih zadruga.

Ovo je hvalevrijedan potez Međimurske županijske jer prvi put su učeničke zadruge koje ne nastupaju na državnoj smotri mogle posjetiti smotru, vidjeti što učeničke zadruge čini uspješnima, kako te uspješne zadruge rade, što rade i na koji način prezentiraju svoje lokalne zajednice. Osim uspjeha koji je “Fijolica” ostvarila, njihov je posjet velika dobit za razvoj učeničkog zadrugarstva u Međimurskoj županiji.

Svi sudionici državne smotre na poklon su dobili magnetiće s logom HUUZ-a, koje su izradili zadrugari i zadrugarke Centra za odgoj i obrazovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije